Поділитись:

З Волині – будь-куди: створили інтерактивну мапу всіх автобусів

Вівторок, 09 квітня 2019, 16:00
З Волині – будь-куди: створили інтерактивну мапу всіх автобусів

Уперше в Україні запрацювала інтерактивна мапа автобусних маршрутів.

Її презентував міністр інфраструктури України Володимир Омелян 9 квітня, – інформує прес-служба відомства. 

«Сьогодні ми презентуємо новий сервіс. Він враховує інтереси пасажирів, а також сприяє більш прозорій роботі перевізників. Наша мета: щоб подорожі були комфортними, і для цього ми будуємо нові дороги, переходимо в інтерактивні інструменти. Тепер будь-хто зможе чітко отримати інформацію, які компанії і за якими маршрутами працюють у кожному конкретному місті чи селі. Люди отримують змогу спокійно спланувати свою подорож», − заявив Володимир Омелян.

Попри це, зауважив міністр, все ще близько 30-40% перевізників працюють в тіні.  

Однак забезпечити прозорість роботи учасників цьому може посприяти цей сервіс

«Мережа автобусних маршрутів»: «Це інтерактивний інструмент на основі відкритих даних, що надає детальну інформацію щодо міжобласних та міжнародних автобусних маршрутів в Україні.  Сервіс не тільки показує автобусні маршрути та розклад руху, а й також дозволяє пасажирам отримати детальну інформацію щодо перевізників: хто обслуговує маршрути, яким автопарком володіє перевізник, термін дії дозволу на перевезення», – зазначив Омелян. 

Як користуватися картою:

З Волині – будь-куди: створили інтерактивну мапу всіх автобусів

Кожна лінія на карті – це один маршрут, а точками показано населені пункти, де він починається та закінчується. Що більша точка, то більше маршрутів виходить із цього міста. На першій мапі (“Міжобласні”) вказані ті маршрути, що виходять за межі області. Маршрути, що починаються на території України й ведуть в інші країни (“Міжнародні”), ми показали на окремій мапі.

Ви можете скористатися пошуком, щоб знайти населений пункт, який вас цікавить, або вибрати його безпосередньо на карті.

Після того, як пункт обрано, на карті підсвічуються всі маршрути, які з нього починаються, а праворуч відкривається список проміжних зупинок.

Натискайте на маршрути зі списку, щоб побачити деталі: перелік перевізників, рівень комфортності та вік автобусів, наявних на маршруті, а також частоту поїздок.

Натиснувши на “Розклад”, ви можете побачити час та місце проміжних зупинок для обраного маршруту.

Щоб перейти до міжнародних маршрутів, натискайте на кнопку Міжнародні у правому верхньому куті екрана. Там ви зможете побачити інформацію про міжнародні маршрути, а також пункти перетину кордону, через які вони проходять.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09
19 квітня 2024