Поділитись:

Власників нерухомості на Волині просять відгукнутися і заплатити податок

Середа, 10 квітня 2019, 09:31

Фахівці територіальних органів ДФС у Волинській області вже сформували 13,7 тисячі повідомлень-рішень про нараховану суму податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Відповідно до наявної в територіальних органах ДФС інформації платниками податку на нерухомість є 10 625 волинян, – інформує управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Волинській області.

Отримавши таке повідомлення, протягом шістдесяти днів треба перерахувати визначену суму податку на вказані реквізити, – наголошують в ГУ ДФС у Волинській області.

Якщо ж ви власник нерухомого майна, яке повинно оподатковуватися, але не отримали повідомлення – відвідайте Центр обслуговування платників при державній податковій інспекції з тим, щоб провести звірку, – рекомендують в ГУ ДФС у Волинській області.

«Саме звірка наявних у платника документів на майно з базами даних ДФС дозволяє уникати зайвих нарахувань, формування податкового боргу та бюджетних втрат. Отож, щоб не накопичувати борги та своєчасно виконати податкові зобов’язання перед бюджетом, краще поспілкуватися з фахівцями державних податкових інспекцій і внести необхідні зміни до інформації про нерухоме майно, його власника та площу, що підлягає оподаткуванню. Сума сплаченого податку на нерухоме майно повністю зараховується до бюджету громади, на території якої розміщено об’єкт нерухомості», – зазначає начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Керівник волинських фіскалів підкреслила, що наразі на Волині громадянам-власникам нерухомості нараховано до сплати 12,1 мільйона гривень податку.

«Це той фінансовий ресурс, які громади використають для власного розвитку. Нагадаю, що бюджетний успіх громад європейських країн значною мірою залежить від оподаткування вартісного майна. Як переконує практика, запровадження майнових податків в Україні себе виправдовує» – підсумувала Світлана Савчук.

Нагадаємо, що для внесення змін до наявної в ДФС інформації власники нерухомості при собі обов’язково повинні мати документ, що посвідчує особу та правовстановлюючі документи на майно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів