Поділитись:

На Волині лікар не хотів оглядати хворих, бо декларація укладена не з ним (відео)

Середа, 10 квітня 2019, 09:50
На Волині лікар не хотів оглядати хворих, бо декларація укладена не з ним (відео)

У Рожищі сімейний лікар відмовився оглядати хворих дітей. 

Про це розповіла мама хлопців Катерина Гайдучик, – йдеться у сюжеті UA:Волинь. 

Кирил та його старший брат Ілля захворіли минулого тижня. 8-річному Іллі встановили діагноз "гострий бронхіт", а молодшому сімейний лікар діагностував ГРВ. Обом призначили лікування. 

Зі слів 33-річної Катерини Гайдучик, у суботу, 6 квітня, у дітей знову піднялася температура. За порадою лікарки, з якою підписували декларацію, жінка повезла дітей до чергового лікаря.

"На чергуванні був тільки один лікар – Муц Віталій Олександрович. Він дуже довго розповілав мені, що я неправильно вчинила, адже в мене є свій зареєстрований сімейний лікар, до якого я повинна звертатися. А отримує він гроші тільки з тих пацієнтів, які в нього зареєстровані. І на конкретне моє запитання – огляне від дітей чи не огляне – він сказав, що ні", 

8 квітня жінка вкотре поїхала до лікарні. Каже, що синів оглянув лікар, з яким родина уклала декларацію. На Віталія Муца Катерина Гайдучик написала скаргу. 

В.о. головного лікаря Рожищенської ЦРЛ Вікторія Петровська запевнила, що в лікарні приймають усіх, незалежно від того, є декларація чи ні. 

"Так сталося. Це через особистість самого лікаря. Він ще письмове пояснення напише на скаргу, після цього буде написаний наказ і винесена догана", – зазначила вона. 

"Пацієнтка має свою думку, я, звичайно, – свою. Я не відмовляв, я рекомендував звернутися до свого лікаря, адже вона, за законом, мала сама вибрати собі лікаря", – зазначив сам Віталій Муц. 

Катерина Гайдучик запевнила: догани як покарання буде достатньо. Мовляв, аби до інших пацієнтів лікар почав ставитися інакше. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
13:36
24 квітня 2024
23 квітня 2024
22 квітня 2024
18:00
21 квітня 2024