Поділитись:

Чи є життя на Марсі: відомі волиняни розповіли про Космос і космонавтів

П'ятниця, 12 квітня 2019, 20:00

фото: Віктор Чухрай

12 квітня 1961 року космічний корабель "Восток-1", пілотований Юрієм Гагаріним, здійснив перший політ до космосу. Відтоді минуло 58 років, проте Космос і досі залишився для нас таємничим та загадковим. І часом, коли дивишся у безкрає зоряне небо, таки спливає думка: а може, ми й справді не самі у цьому неосяжному Всесвіті.

А про те, що думають про Космос відомі волиняни – читайте на "Конкуренті".

Микола Яручик, депутат Луцької міської ради:

"Космос для мене є чимось надзвичайним, незвичайним і таємничим. Я багато читав про Космос. Мені подобається дивитися телеканал NASA, який транслюється по одному із супутників у 4К-зображенні. Там постійно показують різні галактики, постійно є космічні сюжети. Дуже цікаво поспостерігати, як це все відбувається, який має вигляд.

Щодо існування інопланетян, то ніколи про це не думав. 

У часи мого дитинства, в початкових класах школи, всі хотіли стати космонавтами. Але в мене такої мрії не було. В мене була мрія стати рок-артистом, рок-зіркою, щоб працювати більш творчо, грати в рок-гурті і виконувати важку музику.

Чи полетів би я в Космос? Не впевнений. Я разів 10 літав літаком, і мені не дуже подобається літати, якщо чесно. Тож, напевно, летіти в Космос не наважився б. Тут, на Землі, є багато роботи. "Космонавтів" серед нас є багато, на жаль. Тут потрібно щось робити, щоб покращувати".

Анна Луцюк, арт-директорка "Книгарні "Є":

"В 7-8 років я уявляла себе космонавткою, у мріях мені подобалося відчуття невагомості і можливість по-справжньому літати. Ніхто моєї ідеї не підтримував, тому з роками вона загубилася.

Слово “космос” для мене – щось безмежне, безкінечне, загадкове і дуже знайоме. Всі ми звідти і туди повернемося.

О, я все своє дитинство прошукала в полях сліди приземлень інопланетян. Читала тематичні книжки, дивилася програми і дуже хотіла познайомитися з прибульцями, але, напевно, їм не давали візи в моє село.

Зараз я схиляюся до того, що у неосяжних масштабах Всесвіту точно є інші форми життя і цивилізації, але зустрічі не прагну, вистачає спілкування із землянами".

Віктор Чухрай, фотограф:

"Я пам'ятаю перший супутник і політ Гагаріна. Це те, що зробило моє життя. У мене є фото з автографами перших космонавтів. На жаль сьогодні народ опущений і примітивний.

Просто ми хотіли бути пілотами і космонавтами (я сам поступав у льотне училище, і літаєм в аероклубі до сьогодні). Ну і, крім того, ми вірили, що на Марсі будуть яблуні цвісти. І це правда: ми жили з кожним роком краще, цікавіше, якось патріотичніше і чесніше. Ти міг стати тим, ким хотів, і без особливих грошей, лише завдяки твоїм здібностям і праці. Це правда, і ніяка це не "радянська влада". Люди були інші, порядніші, чесніші, щиріші.

Дурні було теж багато, але ми не зважали на це. І це не тому, що були молоді – часи були інші...

Людина ніколи не міняється, лише події в юності дають тобі правильний вектор у житті. Сьогодні теж багато нового і хорошого, тільки вектор трохи не той, я так думаю.

А діти у нас пречудові і талановиті, їм би тільки лідерів провильних, а не посткомуністичних "богатих" ідіотів".

Олександр Котис, журналіст, краєзнавець:

"Космос = Всесвіт. Об'єкт наукового пізнання з його великомасштабною структурою, скупченнями галактик, гравітаційними ефектами, чорними дірами, струнами, бранами і всім тим, що описує Загальна і Спеціальна теорії відносності. Всесвіт пізнають методами астрофізики високих енергій, астрономії, теорфізики та квантової теорії поля. Найвидатніші вчені: Айнштайн, Гокінг, Габбл, Планк, Шредінгер та інші.

Чи вірю я в існування інопланетян? Я сам інопланетянин.

Життя на Марсі немає, але там могли бути якісь форми протожиття. Та й взагалі, якщо говорити про те, чи десь існують мислячі інопланетні створіння, то скажу, що їх ніде немає. Мислення – це суто земна форма, як думається. Людина – це не універсальна форма життя. Воно може бути реалізованим, наприклад, у вигляді куль у сірчаній кислоті. З точки зору їхньої екзистенції, вони так само будуть пізнавати Всесвіт своїми методами, як людина робить це розумом. Людина є центром лише свого світу, але не Всесвіту загалом.

А всілякі фільми, книги про інопланетян – це просто фантазія, уява, культурний тренд".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів