Поділитись:

Малі міста – великі враження: на Волині стартує проект

Четвер, 11 квітня 2019, 08:33
Малі міста – великі враження: на Волині стартує проект

Незабаром стартує прийом заявок на участь у щорічному проект «Малі міста – великі враження» – конкурс культурно-мистецьких проектів громад із населенням до 50 тисяч людей.

Цьогоріч Уряд виділив на нього 50 мільйонів гривень, що дозволить реалізувати близько ста культурно-мистецьких подій у невеликих містах. Заявки прийматимуть із 15 квітня, а переможців визначать, 5 липня. Саме з цієї дати розпочнеться реалізація проектів, що мають завершитися до 20 листопада 2019-го, – повідомляє Волинське регіональне відділення Асоціації міст України. 

Цьогорічній конкурс пройде під гаслом «Дивись, Україно!» 

На засіданні Кабміну прем’єр-міністр України Володимир Гройсман зазначив, що можливість збереження культурної спадщини, впровадження нових культурних та креативних проектів має вкрай важливе значення. Так, на його думку, проект «Малі міста – великі враження» – це колосальне середовище, в якому відкривається весь потенціал нашої української культури і створюється можливість розвитку для невеликих громад.

«Малі міста у всьому світі є зберігачами культурної спадщини та національної ідентичності. Дуже знаково, що цього року, як і обіцяв глава Уряду, суттєво збільшили фінансування конкурсу, передбачивши у державному бюджеті 50 млн грн. Асоціація міст України дякує прем’єр- міністру Володимирові Гройсману за підтримку цієї вкрай важливої ініціативи, завдяки якій невеликі громади отримують можливість розвиватися, зростати та ставати культурними центрами з власним потенціалом. Я пишаюся тим, що наша Асоціація залучена до такої доброї справи!» – сказав виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан.

Нагадаємо: торік пілот конкурсу «Малі міста – великі враження» реалізували Асоціація міст України та Український центр культурних досліджень за фінансової підтримки Міністерства культури України. Ідея проекту належить ГО «Інститут культурної політики». Конкурс підтримав прем'єр-міністр України. У межах проекту шляхом проведення відкритого конкурсу експертною радою Мінкультури відібрано 8 зі 158 проектів для впровадження пілотних культурних стартапів, що пов’язані із культурною спадщиною. До експертної ради конкурсу увійшов і виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан. У січні 2019 року побачило світ видання за підсумками проекту, яке можна завантажити на сайті АМУ.

До речі, торік Державний історико-культурний заповідник «Стародавній Володимир» спільно з міським відділом культури створили проект театралізованого фестивалю «Данилове весілля», який у майбутньому може стати новою культурною фішкою Володимира-Волинського (громада-член Асоціації міст України (АМУ). Проект потрапив до фіналу конкурсу «Малі міста – великі враження», але, на жаль, перемога волинянам не дісталася.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів