Поділитись:

Хитромудрі схеми не пройдуть: на Волині "євробляхарів" попереджають про штрафи

Четвер, 11 квітня 2019, 08:55

Пригнаним задешево авто з Європи без оформлення належних документів користуватися відтепер не вийде. Про це подбали депутати, космічно піднявши штрафні санкції.

Митники ж, зі свого боку, попри завершення пільгового періоду оформлення "євроблях, не припиняють роботу і закликають якнайшвидше легалізовувати транспортні засоби, аби вже за місяць порушниками не займалися правоохоронці, – інформує Сфера.ТВ. 

Митний пост "Луцьк»" є бюджетоформуючим для Волинської митниці. З 25 листопада до 22 лютого тривав так званий пільговий період оформлення "євроблях". І за цей термін фахівці митного посту "Луцьк" оформили понад 19 тисяч транспортних засобів, а загалом на усіх постах Волинська митниця здійснила оформлення понад 33 тисячі "євроблях".

"Митний пост був посилений 10-ма працівниками, які до нас приїхали з відома Державної фіскальної служби з Донецької та Луганської митниць, тому нам було трохи легше працювати. На одного митного інспектора тоді припадало до 25-ти митних декларацій на день", – розповіла Інна Нінічук, начальнику митного посту "Луцьк". 

Окрім так званих "євроблях", митний пост "Луцьк»" не припиняв оформляти і найбільших платників податків. 

Ті власники "євроблях", які не скористалися пільгою, наразі ще мають час на легалізацію транспортних засобів. Адже з 25 травня порушниками вже займатимуться правоохоронці.

Зі слів в.о. заступника начальника Волинської митниці Тетяни Кравець, надалі за "євробляхами" стежитиме дорожня служба і порушникам "світять" величезні штрафи, якщо транспортний засіб був ввезений з порушеннями терміну. 

Митники також застерігають: ті автомобілі, які були ввезені громадянами за, образно кажучи, хитромудрою схемою, до прикладу, на деталі чи для інших цілей, і не оформлялися належним чином, – «висять» у базі даних. Тож, зрештою, рано чи пізно за це таки доведеться відповідати. 

"Можете зіштовхнутися із ситуацією, якщо ви залишили цю "євробляху", не вивезли її і не випустили у вільний обіг, то ви будете перетинати кордон і будете мати проблеми з тим, що на вас рахується цей автомобіль і це є факт фіксації порушення митних правил", – пояснила Тетяна Кравець. 

Ще один неприємний сюрприз для "євробляхерів": в законодавстві щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України відбулися суттєві зміни. Народні обранці своїм голосуванням підтримали законопроект щодо посилення контролю над переміщенням та використанням автомобілів, зареєстрованих в інших державах. А, власне, зросли штрафні санкції. Після набрання чинності закону, з 24 квітня, штраф за перевищення строку від 10-ти до 20-ти діб становитиме 8 500 грн, від 20-ти до 30-ти діб – 85 тисяч гривень. Ну а тим, хто перейде позначку 30-ти діб і більше, доведеться сплатити 170 тисяч гривень або ж віддати під конфіскацію транспортний засіб. Тож, вочевидь, так званим "євробляхерам" або ж тим, хто заради кількох сотень гривень дозволив на власне ім’я ввезти закордонне авто, є над чим задуматися. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів