Поділитись:

У Луцьку модернізують два ПТУ

Четвер, 11 квітня 2019, 09:36
У Луцьку модернізують два ПТУ

На 2019 рік держава виділила 50 млн гривень на модернізацію закладів профосвіти. За ці кошти на базі 45 профтехів створять навчально-практичні центри (НПЦ), де учні працюватимуть із сучасною технікою та матеріалами.

Відповідну субвенцію на місця розподілив 10 квітня 2019 року на своєму засіданні уряд, – інформує прес-служба Міністерства освіти і науки. 

“На цей рік ми вже вчетверте поспіль заклали кошти на створення НПЦ в закладах професійної освіти. За 2016-2018 роки держава спрямувала на це 200 млн гривень, за які було відкрито 100 центрів за найбільш дефіцитними та затребуваними на нашому ринку праці професіями. Це тракторист, сантехнік, кравець, фахівці зі зварювальних та електротехнічних технологій тощо. За деякими з них НПЦ вже є у кожній області. Зараз ми віддали на місця ще 50 мільйонів під 45 навчально-практичних центрів”, – зазначила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Перепало цьогоріч й Волині. У Луцьку на базі двох ПТУ теж створять навчально-практичні центри. Зокрема в Луцькому вищому професійному училищі будівництва та архітектури за спеціальностями "Електромонтажник з освітлення та освітлювальних мереж", Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування", "Електромонтажник силових мереж та електроустаткування". А також в Луцькому вищому професійному училищі за спеціальностями "Слюсар-ремонтник", "Слюсар-інструментальни", "Слюсар з механоскладальних робіт", "Слюсар з ремонту дорожньо-будівельних машин та тракторів", "Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів", "Слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024