Поділитись:

Великий відрив: з’явилися перші рейтинги кандидатів у президенти

Четвер, 11 квітня 2019, 12:30
Великий відрив: з’явилися перші рейтинги кандидатів у президенти

Між кандидатами в президенти Володимиром Зеленським і Петром Порошенком прогнозують великий відрив у другому турі. 

На запитання «За кого з цих кандидатів ви голосуватимете у другому турі виборів Президента України?» опитані відповіли так: 61 % – за Володимира Зеленського, 24 % – за Петра Порошенка. Ще 15 % не визначилися. Це ті виборці, які мають намір голосувати у ІІ турі. 

Серед тих, хто визначився із вибором і мають намір голосувати, Володимира Зеленського підтримує 71 %, Петра Порошенка – 29 %. Про це свідчать результати опитувань, проведені соціологічною групою "Рейтинг".

Як зазначили в "Рейтингу", Зеленський випереджає свого конкурента у всіх вікових категоріях. Також він є лідером серед жителів Сходу, Півдня та Центру. Водночас на Заході позиції обох кандидатів майже рівні. 

61 % опитаних вірять, що наступним Президентом України стане Володимир Зеленський, 17 % вірять в перемогу Порошенка. Ще 22 % не визначилися із відповіддю.

Опитували населення України від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 3 000 респондентів. Опитування відбувалося у формі особистого формалізованого інтерв’ю. Помилка репрезентативності дослідження: не більше 1,8 %. Терміни проведення дослідження: 5-10 квітня 2019 р.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів