Поділитись:

Засновнику WikiLeaks Джуліану Ассанжу загрожує 5 років в’язниці

П'ятниця, 12 квітня 2019, 01:24

Засновнику WikiLeaks Джуліану Ассанжу у США виснули звинувачення у "змові з метою комп'ютерного зламу". Йому загрожує до п'яти років позбавлення волі. Раніше у четвер Ассанжа затримали у Лондоні.

Про це повідомляє ВВС.

Ассанжа звинувачують у змові з інформатором WikiLeaks Челсі Меннінг для викрадення і публікації секретних урядових документів.

На засіданні суду, де вирішувалося питання про екстрадицію, були присутні співробітники уряду США і юристи, що представляють американську сторону, повідомляє кореспондент BBC.

Адвокат Ассанжа заявив, що поки його клієнт не даватиме жодних показів. За його словами, у США існує загроза життю його підзахисного.

Зрештою суд залишив Ассанжа під арештом, так і не схваливши рішення про екстрадицію.

Наступне засідання у цій справі заплановане на 2 травня.

Окрім того, Ассанжа визнали винним у порушенні умов звільнення від заставу у 2012 році – саме тоді засновник WikiLeaks отримав притулок у посольстві Еквадору, де переховувався останні 7 років. Таким чином він хотів уникнути екстрадиції до Швеції, де його звинувачували в сексуальному насильстві. Справу відтоді закрили.

Британська поліція змогла арештувати Ассанжа за запитом США після того як Еквадор відмовився й надалі надавати йому притулок у власному посольстві.

Як стало відомо під час засідання суду, лондонські правоохоронці прийшли до посольства зранку в четвер і після розмови з послом Еквадору затримали Ассанжа.

На нього надягли наручники й вивели з кімнати.

Президент Еквадору Ленін Морено заявив, що Ассанжу відмовили у притулку через постійні порушення міжнародних конвенцій.

Wikileaks у Twitter заявила, що Еквадор діяв незаконно, "з порушенням міжнародного права".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Швейцарський": на Волині викрили підприємця з фальшивими документами на автобус

Надрукувати
мітки:
коментарів
16 березня 2024
15 березня 2024
14 березня 2024
12 березня 2024
09 березня 2024
08 березня 2024
05 березня 2024
15:02
04 березня 2024
20:10