Поділитись:

Віце-прем'єр Розенко похвалив результати реформ на Волині (відео)

Субота, 13 квітня 2019, 05:37

Медична та культурна реформи в дії. Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко інспектував, як впроваджуються ці напрямки змін сьогодні на Волині. Відвідавши кілька населених пунктів Луцького та Володимир-Волинського районів, урядовець зробив власні висновки та поділився ними з нашою знімальною групою, – йдеться в сюжеті Сфера-ТВ.

Одним із успішних прикладів впровадження реформ є село Піддубці Луцького району. Тут справді є чим хизуватись.

"Цей будинок культури будувався за рахунок різних джерел фінансування – і за державний, і за районний бюджети, за обласний та селищний бюджети також. Тут в перспективі має перебувати частина селищної ради і ЦНАП. Разом з тим в Піддубцях будується амбулаторія за кошти проекту світового банку", – каже голова Луцької РДА Тарас Яковлєв.

Зокрема, амбулаторія буде обслуговувати кілька навколишніх населених пунктів. Тож спершу віце-прем’єр-міністр Павло Розенко завітав саме сюди.

"Йде активний розвиток і люди відчули це і первинка йде добре. Це відчули і лікарі по заробітній платі, і доступні ліки гарно йдуть. Лікарям зарплата в середньому була 7 тисяч в минулому році, а зараз 11. Є і по 15, по 16 тисяч", – розповідає начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігор Ващенюк.

За словами Павла Розенка, саме в таких проектах, як відкриття амбулаторій, проявляється відразу декілька аспектів реформ – і це не може не тішити.

"У нас є медична реформа, за яку ми взялися, і процес децентралізації, коли самі місцеві громади сприяють вже й з ремонтами та закупівлею обладнання", – зазначив віце-прем’єр-міністр України.

Як підкреслив Розенко, саме завдяки спільним зусиллям виконавчої влади та громад на місцях, вже видно гарні результати по всій країні.

Опісля огляду амбулаторії, віце-прем’єр-міністр вирішив зазирнути до ще однієї родзинки Піддубців – будинку культури. Туди довелось вкласти чимало зусиль та коштів, однак, розповідає місцевий сільський голова Борис Горбатюк, результатом нині задоволені всі.

"Загальна вартість 5,5 млн гривень. Мільйон нам виділили з державного бюджету, 3,5 млн районна рада і 1,5 млн сільська рада. Але ще не закінчили, ще б нам 1,5 млн гривень, то вже ми б довели до завершення", – підрахував Піддубцівський сільський голова.

В будинку культури працюють різні творчі колективи, в гуртках займається підростаюче покоління.

"Вокально-естрадний ансамбль у нас працює, хореографічний, літературний. Всі гуртки, які повинні бути при будинку культури – всі працюють", – розповідає директор Піддубцівського будинку культури Віталій Демчинський.

Віце-прем’єр-міністр України був приємно цим вражений, однак зауважив, що було б непогано, аби мешканці навколишніх сіл мали змогу тут ще й переглядати українське кіно.

"Щоб люди відчули, що послуги стають ближчими до них, що їм не треба навіть їхати навіть в Луцьк для того, щоб подивитися кіно", – "помріяв" віце-прем'єр.

Загалом, підсумовуючи побачене, урядовець робить власні висновки щодо запровадження та результатів реформ.

"Коли наші критики і опоненти розказують, що нічого в країні не відбувається, 4 роки країна не розвивається, немає реформ. Так от сьогодні ми бачимо перші результати реформ. Для нас головне, щоб ці реформи не були зупинені і розвиток країни рухався далі", – додав наостанок Павло Розенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кабміні прогнозують 12 тисяч гривень середньої зарплати

Надрукувати
мітки:
коментарів