Поділитись:

На Волинській митниці пообіцяли пасхальні і травневі свята без черг (відео)

Субота, 13 квітня 2019, 06:46

Митна служба в Україні розвивається та утверджується. Яскравим прикладом змін на краще, є, зокрема, і Волинська митниця. Тут за останні кілька років фахівцям вдалось запровадити цілу низку додаткових послуг задля оперативного обслуговування громадян. Про оперативність у роботі, черги на кордоні і травневі свята запитали у керівництва структури, – йдеться у сюжеті Сфера-ТВ.

На волинській митниці суттєво зменшились черги. З чим це пов’язано, пояснює виконувачка обов’язків заступника начальника Волинської митниці Тетяна Кравець.

"В першу чергу це стосується пасажирського напрямку. Це пов’язано з тим, що вже немає потреби 5-10 днів виїжджати, ті, які були ввезені в транзиті. Але для області дуже важливим залишається пункт пропуску Ягодин, і ми знаємо, що потерпають місцеві мешканці, як і ми, в принципі, від черг вантажного транспортного засобу", – розповідає в.о. заступника начальника Волинської митниці.

Аби зменшити напругу, урядом було прийнято рішення внести зміни в типово-технологічну схему пропуску товарів та транспортних засобів через кордон, де було дозволено змінювати послідовність руху.

"На постійній основі ми змінили послідовність руху митного і прикордонного оформлення, і на сьогодні це здійснюється аналогічно як в будь-якій країні Європи. Спочатку оформляються прикордонники, а потім митники як на в’їзд України, так і на виїзд", – розповідає Тетяна Кравець.

А це – суттєве покращення ситуації на вантажному напрямку. Коли робота синхронна за всіма напрямками, то, мовляв, і мови про черги не може бути. Не за горами пасхально-травневі свята. Однак і тут напруження на кордоні, пообіцяла Тетяна Кравець, не буде.

"Ми посилили особовий склад пунктів пропуску, тому затримок в митному оформленні на пасхальні та травневі свята не передбачаємо", – запевнила в.о. заступника начальника Волинської митниці

До слова, кілька днів тому з польського боку на пункті пропуску Дорогуськ розпочалися масштабні дорожні роботи, які трішки ускладнять рух через Хелм з країн Євросоюзу до Ягодина. Триватиме ремонт дороги близько двох років, тож Волинська митниця попереджає подорожувальників про тимчасові незручності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перевиконання плану: на чому найбільше "заробляє" Волинська митниця

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 березня 2024
23 лютого 2024
04 січня 2024
23 листопада 2023
13:40
26 жовтня 2023
13:49
19 вересня 2023
26 серпня 2023
03 серпня 2023
21 липня 2023
20:54
18 липня 2023