Поділитись:

Фіскали бачать позитив: на Волині зарплати виходять "з тіні"

Понеділок, 15 квітня 2019, 18:00
Фіскали бачать позитив: на Волині зарплати виходять

Упродовж першого кварталу 2019 року волинські страхувальники спрямували на соціальні потреби 996,6 мільйона гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Сума сплаченого єдиного внеску на Волині у січні-березні 2019 року на 170 мільйонів гривень перевищує аналогічні показники минулого року. Окрім загального підвищення соціальних стандартів оплати праці, позитивної динаміки досягнуто завдяки ефективним заходам ДФС у напрямку детінізації ринку праці та сумлінню більшості працедавців краю, – констатують в ГУ ДФС у Волинській області.

«Варто відзначити, що наш діалог з соціально відповідальним бізнесом та контрольні заходи щодо дотримання вимог закону при оплаті праці мають досить позитивний вплив. Підтвердження цьому – плюс 20,5 відсотка надходжень єдиного внеску проти аналогічного періоду торік. Разом з тим широке інформування громадян про їх особисті соціальні втрати у разі відмови від офіційного працевлаштування сприяють підвищенню податкової культури», – зазначає начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Керівник волинських фіскалів підкреслила, що кожен найманий працівник має право на гідну оплату праці та дотримання працедавцем вимог щодо перерахування до бюджету всіх передбачених законом платежів.

«Саме ті люди, котрі власною працею забезпечують комерційний успіх бізнес-проектів, заслуговують на належні соціальні у разі настання страхового випадку та майбутні пенсійні виплати. Тож, офіційне працевлаштування – зона особистої відповідальності, окрім працедавця, ще й найманого працівника, якому вигідні офіційні трудові відносини», – підсумувала Світлана Савчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
09:09
19 квітня 2024
18 квітня 2024