Поділитись:

Фрукти та овочі покращують наше психічне здоров'я: дослідження

Вівторок, 16 квітня 2019, 06:48
Фрукти та овочі покращують наше психічне здоров'я: дослідження

Не лише наше тіло потребує  здорового харчування, але й наш мозок. Вчені з університетів Йорка і Лідса проаналізували дані понад 40 тисяч людей у Великобританії і виявили, що споживання більшої кількості фруктів і овочів може поліпшити наше психічний добробут. Цікаво, що їсти слід нешвидко, це також сприяє поліпшенню психічного здоров'я.

Уявіть собі, лише вживання однієї додаткової порції фруктів і овочів на день має значний вплив на ментальний добробут людини, – інформує інтернет-портал technology.org

Вчені тривалий час стежили за учасниками, стежили за їхніми дієтичними звичками та розумовим самопочуттям. Дослідники також звернули увагу на такі фактори, як вік, освіта, дохід, сімейний стан, статус зайнятості, спосіб життя і здоров'я.  Виходить, що вище споживання фруктів і овочів може бути пов'язане з психічним добробутом людей. Але скільки зелені ми повинні з'їдати, щоб відчути наслідки?

Ну, у вчених є дуже конкретна відповідь – тільки одна додаткова порція фруктів і овочів на день вже приносить величезні переваги, що еквівалентно приблизно восьми додатковим дням ходьби на місяць.

Професор Ніл Оушен, один з авторів дослідження, стверджує:

«Хоч подальша робота для демонстрації причин і наслідків необхідна, результати очевидні: люди, які їдять більше фруктів і овочів, повідомляють про вищий рівень психічного добробуту, ніж ті, хто їсть споживає менше”.

Вчені Великобританії не перші виявили цю кореляцію – дослідники в Австралії та Новій Зеландії вже писали про взаємозв'язок між продовольством і розумовим самопочуттям, але в набагато меншому масштабі.

Психологічні переваги дієти, багатої фруктами та овочами, досить важко оскаржити в цей момент. І це, у своєму роді має сенс – фрукти роблять нас щасливими. Вони чудово смакують, освіжають і вони абсолютно корисні. Живучи в природному середовищі, ми будемо їсти набагато більше фруктів, ніж зараз.

Але які практичні наслідки мають такі дослідження?

Вчені кажуть, що лікарі повинні знати про цей чудодійний ефект овочів та фруктів. Визначивши поганий стан психічного добробуту, вони повинні заохочувати пацієнта їсти більше фруктів і овочів. Самі люди повинні більше піклуватися про включення цих натуральних продуктів до їх щоденного раціону– вони будуть щасливішими.

Цікаво, що вчені не знають точно, чому фрукти та овочі мають такий ефект. Але ми їх потребуємо. Вони збагачують наш організм вітамінами, клітковиною і  маленькою кількістю цукру.

Це класний перекус, який збереже Вашу талію тонкою, а усмішку – широкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неповноцінне харчування – вбивця: що ми їмо не так

Надрукувати
мітки:
коментарів