Поділитись:

Чого чекати від виборів: думки волинських медіаекспертів (відео)

Вівторок, 16 квітня 2019, 10:30

Якщо перебіг подій у разі перемоги на виборах чинного Президента Петра Порошенка з високою часткою ймовірності спрогнозувати ще можна, то перемога його опонента викликає у волинських медіаекспертів певні побоювання.

Яких змін слід чекати українцям від виборів, дізнавалися журналісти Сфери.ТВ. 

"Обираючи Зеленського, ми обираємо кота в мішку. При чому Зеленський не кіт, а мішок. Будуть зміни, але не завжди зміни бувають на краще", – зазначив головний редактор Інформаційно агентства "Конкурент" Андрій Лучик. 

Також за ймовірного президентства Володимира Зеленського, на думку експертів, можлива політична криза, силу і масштаби якої прогнозувати важко. Може виникнути певний колапс у взаємодії президентської гілки влади і парламенту. А оскільки джерелом влади в Україні є все-таки народ, рішення українців повинні бути відповідальними.

"До того часу, поки не встановиться певний паритет відносин між президентською гілкою влади і парламентом, країну може ковбасити", – розповів головний редактор інтернет-видання "Перший" Юрій Ричук. 

Про важливість правильного вибору наголошує і Андрій Лучик. Зокрема він сам у виборі, каже, намагатиметься керуватися логікою. Адже розуміє, що ставки надто високі. Один з варіантів – МВФ відмовиться співпрацювати з Україною, а на 2019-й 2020-й роки припадає пік виплат за зовнішніми запозиченнями.

"Моделюємо ситуація: МВФ пішов, а нам потрібно платити гроші. Грошей немає. Що буде з доларом? Очевидно, він почне рости, адже його бракуватиме, а віддавати треба", – пояснив Андрій Лучик. 

Або ж дефолт: Україна буде відмовлятися від своїх боргів. На думку експертів, таке варто передбачати. І це лякає.

Жителі Луцька теж вважають: продовжити реформи, що вже розпочали, необхідно.

Більшість виборців керуються емоціями, експерти радять у виборі кандидата на пост глави держави вмикати ще й розум. Думати не лише про день сьогоднішній, а й про те, що буде завтра.

На думку головної редакторки Інформаційного агентства ВолиньPost Іванни Рудишин, українці, образно кажучи, купилися на барвисту картинку та обіцянки, тому, не розуміючи до кінця мотивів свого вибору, в підсумку виборці можуть гірко розчаруватися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів