Поділитись:

Це порушує права дітей та батьків: просять скасувати обов'язкову шкільну форму

Вівторок, 16 квітня 2019, 11:30
Це порушує права дітей та батьків: просять скасувати обов'язкову шкільну форму

На сайті електронних петицій зареєстрували петицію про відміну обов'язкової шкільної форми та скасування відповідного Указу Президента "Про шкільну форму для учнів середніх закладів освіти".

Звернення зареєструвала Олена Парфьонова 15 квітня 2019 року.

Олена Парфьонова зазначає, що указ, ухвалений ще Леонідом Кучмою, мав на меті забезпечити дітей недорогою шкільною формою, а соціально незахищені категорії населення мали отримувати її безкоштовно. Проте цього не відбувається.

"Нині шкільна форма є настільки дорогою, що суттєво позначається на бюджеті родин, які мають дітей шкільного віку. А існування цього Указу Президента дає право окремим авторитарним керівникам шкіл вимагати від батьків придбання форми певного зразка, нерідко, за завищеними цінами", – зауважила авторка петиції.

Окрім того, у 2008 році Україна офіційно стала повноправним членом СОТ. Міжнародні документи передбачають процес інтеграції.

"... для покращення доступу до ринків виробів та одягу - зменшення або скасування нетарифних бар'єрів; забезпечити застосування політики справедливих та рівних торговельних умов щодо текстильних виробів та одягу; запобігати дискримінації імпорту в секторі текстилю та одягу при вживанні заходів з міркувань загальної торгової політики", – йдеться в тексті петиції.

На думку авторки петиції, зміст Указу Президента та Постанови Кабінету Міністрів від 1996 р. є дискримінаційними, порушують права батьків та дітей, а також суперечать зобов’язанням України, взятими при вступі до СОТ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні назвали вчителів року: волинянка – у списку

Надрукувати
мітки:
коментарів