Поділитись:

У Луцьку стартують літературні зустрічі до фестивалю «Фронтера»

Вівторок, 16 квітня 2019, 16:10
У Луцьку стартують літературні зустрічі до фестивалю «Фронтера»

У Луцьку 4-6 жовтня відбудеться II Міжнародний літературний фестиваль «Фронтера». Однак організатори обіцяють, що літературні зустрічі будуть тривати впродовж усього року, а розпочнуться вони з поетичних читань Остапа Сливинського. 

Остап Сливинський – автор десяти поетичних збірок, за які він отримав чимало відзнак та нагород, зокрема й премію ЛітАкценту у 2018. Також він знаний перекладач-полоніст, багатогранна талановита людина.

Побутує думка, що поезія повинна звучати, адже лише промовлена вголос вона набуває потрібної форми. Тож що може бути кращим, аніж почути вірші в авторському виконанні?

«Поезія – це розмова. Бо коли поезія перетворюється на монолог чи говоріння в пустку, або на промовляння від імені якоїсь абстракції до такого ж абстрактного адресата, то, власне, саме в цей момент поезія і закінчується», – зазначив Остап Сливинський в інтерв’ю для «The Ukrainians».

Зустріч з Остапом Сливинським відбудеться у співпраці з Польським клубом в Луцьку та за підтримки Генерального консульства Республіки Польща в Луцьку.

Захід відбудеться 18 квітня. Початок події – 18:30. Місце: Книгарня Є (вул. Лесі Українки, 30). Вхід вільний.

Перед початком поетичних читань організатори розкажуть про концепцію цьогорічного фестивалю, фокус-тему та відомих спікерів. Прес-конференція запланована на 17:30, тож запрошують усіх зацікавлених лучан, які прагнуть долучитися до фестивалю.

Організатори фестивалю «Фронтера»: Департамент культури Луцької міської ради, Мистецьке об'єднання «стендаЛь», громадський діяч Роман Бондарук.


 

Надрукувати
мітки:
коментарів