Поділитись:

Назвали переможців Пулітцерівської премії 2019 року

Вівторок, 16 квітня 2019, 18:46
Назвали переможців Пулітцерівської премії 2019 року

У США оголосили лауреатів Пулітцерівської премії 2019 року. Переможців обирали у 14 журналістських категоріях та у семи літературних, драматичних і музичних. Також було дві спеціальні нагороди.

Про це інформує 24 телеканал. 

Газета Sun Sentinel стала найкращою у номінації "За служіння суспільству". Журналісти видання випустили цикл викривальних матеріалів про помилки адміністрації школи та правоохоронців під час стрілянини у школі Паркленду у Флориді. Тоді від рук 19-річного Ніколаса Круза, якого раніше вигнали з навчального закладу, загинули 17 людей.

Журналістів The Wall Street Journal нагородили у категорії "Національний репортаж" за скандальне розслідування про американського президента Дональда Трампа, який заплатив жінкам, аби ті не розголошували інформацію про інтимний зв'язок із ним. 

А їхніх колег з Los Angeles Times відзначили за репортажі про гінеколога, який порушував права жінок впродовж 25 років, у номінації "Звіт про розслідування"

У "Міжнародному репортажі" лауреатами премії стало агентство Reuters, яке приділило багато уваги переслідуванням народності рохінджа у М’янмі, і Associated Press, яке висвітлювало проблему вбивств наркодилерів на Філіппінах без рішення суду. 

Ще раз Reuters відзначили у номінації "Висвітлення сенсаційної новини у фото". Йдеться про репортаж про мігрантів з Центральної та Південної Америки, які намагались потрапити до Штатів. 

Журналіст The Washington Post переміг у номінації "Особлива фотографія" за "блискучий фоторепортаж про трагічний голод в Ємені, зображений через образи, в яких краса і спокій переплітаються з розрухою".

The New York Times нагородили за 18-місячне розслідування про фінансові махінації Дональда Трампа у категорії "Пояснювальний репортаж".

У категорії "Місцевий репортаж" відзначилося видання The Advocate матеріалами про судові недоліки штату Луїзіана, де обвинувачених можуть відправляти до в'язниці без консенсусу присяжних щодо вини обвинувачених.

Видання Pittsburgh Post-Gazette стало найкращим у "Висвітленні екстрених новин".

У категорії "Художня література" перемогу здобув письменник Річард Пауерз із романом The Overstory, у категорії "Музика" – Еллен Рід за "дивовижні інструментальні тембри" в опері Prism. А Ареті Франклін премію присудили посмертно. Співачка померла минулоріч на 76 році життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто отримав "Оскар-2019": список переможців

Надрукувати
мітки:
коментарів
13 квітня 2024
11 квітня 2024
10 квітня 2024
09 квітня 2024
06 квітня 2024
05 квітня 2024
26 березня 2024
15 березня 2024
13 березня 2024
29 лютого 2024