Поділитись:

Порошенко із Зеленським нарешті домовилися про дебати на стадіоні

Вівторок, 16 квітня 2019, 23:43

Штаби кандидатів у президенти Володимира Зеленського та Петра Порошенка домовилися про оренду стадіону НСК "Олімпійський" для проведення дебатів 19 квітня.

Про це оголосив на прес-брифінгу речник штабу Порошенко Олег Медведєв, повідомляє LB.ua.

"Поки що домовилися про оренду стадіону. Складніше буде домовитися про формат дебатів, тому що є дві концепції: шоу і політичних дебатів, і їх якось треба привести до спільного знаменника", – сказав він.

За його словами, переговори ще не завершилися. "Сьогодні ввечері повинні продовжитися переговори між виборчими штабами. Наші представники на цих переговорах збираються обговорювати формат регламент проведення дебатів", – пояснив Медведєв.

Він підкреслив, що дебати на стадіоні можуть відбутися за умови, що вони не перетнуться за часом з теледебатами на Громадському телебаченні. Команда Зеленського хоче почати дебати на стадіоні о 19:00, але о 19:30 кандидатам потрібно бути вже в студії НСТУ для жеребкування теледебатів.

"Теоретично потрібно рухати час дебатів на Громадському або, наприклад, дозволити Громадському провести їх не в телестудії, а на стадіоні. Я поки що не знаю, як буде врегульовано це питання, але регламент буде таким, щоб не порушувати законодавство", – сказав він .

Штаб Порошенка пропонує Центрвиборчкому вирішити цю дилему.

"Якщо не будуть прийняті рішення, які звільнять президента від необхідності бути на Громадському, то він, звичайно, в першу чергу приїде на Громадське, тому що це вимога закону", - сказав Медведєв.

Згодом в прес-службі НСК повідомили, що штаби Порошенка і Зеленського орендували стадіон з 9:00 до 00:00 19 квітня. 

"Така угода дійсно була укладена, стадіон орендований з 9:00 до 00:00 на п'ятницю", – сказав співрозмовник агентства.

При цьому НСК поки відмовився назвати вартість оренди та інші умови, передбачені договором.

Прес-служба зазначила, що інші деталі, в тому числі щодо доступу громадян на стадіон, будуть оприлюднені пізніше в залежності від того, яких домовленостей досягнуть штаби.

У той же час Петро Порошенко в ефірі одного з телеканалів повідомив, що штаби кандидатів зустрілися і підписали тристоронню угоду з НСК "Олімпійський".

"Є приємна новина. Команди кандидатів зустрілися, підписано тристоронню угоду з НСК" Олімпійський ". Стадіон так стадіон. Не визначено ще точний час. Наше прохання не порушувати закон і не скасовувати дебати на" Громадському ", – сказав він.

Нагадаємо, що офіційні теледебати між кандидатами в президенти призначені на 20:00 19 квітня.

Однак Володимир Зеленський ще на початку квітня викликав Петра Порошенка на дебати на НСК "Олімпійський" і призначив їх на 19:00 19 квітня.

Порошенко мав намір виконати вимогу закону і приїхати на теледебати і тому запропонував іншу дату дебатів на стадіоні – 14 квітня. Зеленський на неї не погодився і на дебати не приїхав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У штабі Зеленського відповіли на дії Порошенка на "Олімпійському"

Надрукувати
мітки:
коментарів
06 квітня 2024
05 квітня 2024
30 березня 2024
29 березня 2024
22 березня 2024
09 березня 2024
07 березня 2024
02 березня 2024