Поділитись:

Волинянина оштрафували за хибний виклик швидкої

Середа, 17 квітня 2019, 05:46
Волинянина оштрафували за хибний виклик швидкої

На Волині чоловік регулярно обманював медиків, викликаючи бригаду екстреної допомоги.

Про це повідомив Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Facebook.

12 квітня 2019 року, о 20:19 в Центральну оперативну диспетчерську надійшов черговий виклик від "хворого", який постійно, обманним шляхом, в стані алкогольного сп’яніння телефонує на екстрений номер "103". Цього разу приводом до виклику була травма руки (для довідки: вранці була травма ноги, виклик був переданий на обслуговування невідкладної допомоги ЦПМСД).

Диспетчер, вже знаючи адресу викликаючого, попередила його про те, що будуть викликані працівники поліції, якщо він в черговий раз завідомо неправдиво викликає екстрену медичну допомогу. Так і трапилось. По приїзді бригади ЕМД ніхто не відкривав двері. Керівник бригади перетелефонував до викликаючого, де почув нецензурну лайку і "що можуть їхати назад". 

Працівники поліції склали протокол та винесли постанову по справі про адміністративне правопорушення стосовно даного громадянина. 

"Ця ен-на постанова його не лякає. А недосконалість законодавства (штраф державі навіть не компенсує пальне, витрачене на виклик) напевно, не дає інших шляхів вирішення цієї величезної проблеми. Невже не можуть вплинути правоохоронні органи на дану категорію населення іншим чином?  Наприклад, дати виправні роботи – все ж принесе користь суспільству. Чи необхідно дочекатись ще одного замінування Волинської обласної клінічної лікарні?", – йдеться у повідомленні центру екстреної медичної допомоги

Нагадуємо, що хибний виклик екстреної медичної допомоги є порушенням статті 183 Кодексу України "Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб» тягне за собою накладення штрафу.

"Пам’ятайте, що набираючи "103" і повідомляючи хибний виклик, ви не тільки порушуєте закон, але й, можливо, ризикуєте життям інших людей", – підкреслили медики.

Волинянина оштрафували за хибний виклик швидкої

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ковелі дорогою до пацієнта зламалася "швидка" (фото)

Надрукувати
мітки:
коментарів