Поділитись:

Шістьох учнів луцького училища госпіталізували з менінгококовою інфекцією

Середа, 17 квітня 2019, 09:52
Шістьох  учнів луцького училища госпіталізували з менінгококовою інфекцією

фото ілюстративне

В учня першого курсу Луцького вищого професійного училища виявили менінгококову інфекцію.

Про це повідомляє ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України».

Фахівці провели епідеміологічне розслідування вогнища менінгококової інфекції в навчальному закладі. Зі 150 обстежених осіб у 12 виявили збудник менінгококової інфекції. 

6 осіб госпіталізовані до Волинської обласної інфекційної лікарні з локалізованими формами інфекції (з діагнозом назофарингіт). 

Наразі всі хворі перебувають на стаціонарному лікуванні, а бактеріоносії лікуються амбулаторно.

Організовано потиепідемічні заходи з локалізації та ліквідації вогнища менінгококової інфекції за місцем навчання та проживання учнів.

Щеплення для профілактики менінгококової інфекції в Україні не входить до Календаря профілактичних щеплень як обов’язкове, а належить до рекомендованих. Тому вакцина проти менінгококової інфекції не закуповується за кошти з державного бюджету. Вакцина проти менінгококової інфекції «Менактра» зареєстрована в Україні та при бажанні громадян може бути придбана самостійно.

Довідково:

Менінгококовий назофарингіт зустрічається найчастіше. Початок гострий: хворі скаржаться на загальну слабкість, головний біль, закладення носа, нежить. При огляді горла виявляється почервоніння, набряк та збільшення мигдаликів. Температура тіла може залишатися нормальною, але здебільшого підвищується до 38 град.С і вище. Гарячка триває лише 1-3 дні. Хворі, як правило, почуваються задовільно та швидко одужують.

Ніяких особливих проявів менінгококовий назофарингіт не має. Однак він може бути початком більш важких форм хвороби, таких як менінгококовий менінгіт та менінгококовий сепсис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грип і ГРВІ на Волині: найбільше потерпають школярі

Надрукувати
мітки:
коментарів