Поділитись:

В Україну знову повернуться заморозки

Середа, 17 квітня 2019, 11:52
В Україну знову повернуться заморозки

Квітень розпочався в Україні теплою, сонячною погодою. Проте напередодні в західні та північні області прийшли дощі, похолодання та навіть заморозки. Негода не збирається покидати країну, і 18-19 квітня в багатьох регіонах очікуються сильні заморозки, а температура повітря вночі опуститься до -5 градусів.

Про це розповів народний синоптик Леонід Горбань 24 каналу.

"12-14 квітня в Україну прийде хвиля похолодання. Тому у північних областях з 14 квітня будуть заморозки на ґрунті. Денні температури сягатимуть близько +12+14 градусів на Півночі, а в Центрі – на 2-3 градуси тепліше", – зауважив синоптик.

Укргідрометцентр попереджає, що 18-19 квітня, заморозки очікуються в західних, північних та центральних областях. Температура повітря вночі опуститься до -3-5 градусів морозу. Через похолодання синоптики оголосили штормове попередження.

"18-19 квітня у Київській, Житомирській, Рівненській, Волинській, Львівській і центральних областях, крім Вінницької, заморозки на поверхні ґрунту 0-5 градусів морозу ( I рівень небезпечності, жовтий). У східних, Чернігівській та Сумській областях сильні заморозки у повітрі 0-3 градусів морозу (II рівень небезпечності, помаранчевий)", – додали синоптики. 

Перед Вербною неділею, яка цьогоріч випадає на 21 квітня, в Україну повернуться опади. Вони триватимуть кілька днів, а в північних та південних регіонах можливі шквали вітру. Але не варто засмучувася. На Великодні свята українців чекає потепління до +22+24 градусів, і така погода протримається до кінця місяця.

Синоптик додав, що після Великодня, незалежно від того, на яке число він припадає, на 9-й, 17-й і 33-й дні погода погіршується. Тому заморозки в Україні можливі навіть у травні.

"Похолодання випадає під 9 травня, на 15-17 травня і на кінець місяця. Воно може супроводжуватися й заморозками, але це більше стосується північних і східних областей", – зазначив Горбань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні літо буде на місяць коротшим, – науковці

Надрукувати
мітки:
коментарів