Поділитись:

Створили додаток, який легально дозволяє слухати аудіокнижки українською

Четвер, 18 квітня 2019, 21:08
Створили додаток, який легально дозволяє слухати аудіокнижки українською

В Україні запустили мобільний додаток АБУК для смартфонів і планшетів.

Він дозволяє купувати та слухати аудіоверсії книжок українських видавництв, – пише Читомо.

Мобільний додаток працює на операційних системах Android та iOS.  Наразі у доступі є 40 книжок, здебільшого – це художні твори сучасних українських письменників. Незабаром АБУК планує поповнити свою колекцію аудіоверсіями перекладів бізнес-літератури, дитячими книжками, а також лекціями й аудіожурналами.

Додаток має власний плеєр, а файли захищені від піратства. Сплачувати за книжки можна безпосередньо через магазини Google Play або App Store. Для цього не потрібно додаткових реквізитів і це гарантує безпеку платежів.

Засновник додатку Юрій Триндюк розповів "Читомо", що творців додатку бентежила майже повна відсутність якісного українського аудіоконтенту, який можна було б легально придбати та слухати.

Особливо це стосується сучасної літератури.

"Ми вирішили створити єдину платформу, де можна купувати аудіоверсії книжок усіх вітчизняних видавництв.

Найближчим часом ми плануємо інтенсивно розширювати колекцію аудіозаписів, інвестувати в розвиток цього ринку в нашій країні та в середовищі українських емігрантів", – каже він.

Директорка АБУК Марія Помазан каже, що це стартап, який прагне створити максимально зручний та якісний продукт для своєї аудиторії.

Він розрахований на українців з усього світу, які йдуть за сучасними трендами і постійно розвиваються.

"Ми плануємо постійно розширювати свій контент – від художньої літератури, що допомагає найкращим чином сприймати культурний контекст, розумітися з людьми та розвивати soft skills, до бізнес-книжок і принципово нових аудіопродуктів, щодо яких поки що тримаємо інтригу", – додала вона.

Проект випустив аудіоверсію хрестоматії для підготовки до ЗНО з української літератури, упорядкованої Олександром Авраменком.

Також вже можна прослухати поетичні та прозові книжки Сергія Жадана, Юрія Андруховича, Василя Шкляра, Любка Дереша, Сергія Лойка, Люко Дашвар.

Ознайомитись з каталогом та завантажити додаток можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів