Поділитись:

У Луцьку стане більше контейнерів для роздільного збору сміття (відео)

П'ятниця, 19 квітня 2019, 04:22
У Луцьку стане більше контейнерів для роздільного збору сміття (відео)

У Луцьку побільшає контейнерів для роздільного збору сміття, - розповів Суспільному логіст комунального підприємства «Луцькспецкомунтранс» Віталій Дроган.

Каже:  нині працівники підприємства клеять інформаційні плакати на контейнери для сухої та вологої фракції. Коли місто повністю перейде на сортування побутових відходів, — дізнавалися наші кореспонденти. 

У дворі на проспекті Соборності, 10 Анатолій Соколов, працівник комунального підприємства «Луцькспекомунтранс», втретє цього року клеїть  інформаційні плакати про суху та мокру фракцію на контейнери для сміття.

У Луцьку стане більше контейнерів для роздільного збору сміття (відео)

«Зривають, зараз будемо клеїти нові», – бідкається чоловік. 

Місцеві мешканці, з якими поспілкувалися, розповідають: сортувати сміття готові, хто зриває наліпки комунальників,  не знають.

«Я сьогодні йду вранці, дивлюся, вже позривали, і йшов сусід виносив сміття каже: нема наклейок. Сухе до сухого, вологе, пластик, я був в Італії, мене там навчили», – каже лучанин Микола Ковальчук.

Лучанин Василь Гуль: 

«Картопля, вологі в один кульок, пляшки теж окремо збираємо, діти збирають макулатуру, здають.»

У Луцьку стане більше контейнерів для роздільного збору сміття (відео)

Лучанка Юлія Дацюк:

«Я сортую сміття, пляшки окремо) – питання вирізати.  Це недавно зробили, напевно, не бачила ще. Буду сортувати).

До контейнерів з вологою фракцією необхідно викидати рештки їжі, органічні відходи, кімнатні рослини, засоби гігієни – розповідає логіст комунального підприємства «Луцькспекомунтранс» Віталій Дроган. Каже: це можна робити в пакетах для сміття. Окремо варто сортувати суху фракцію.

«В сухі відходи йде: папір, скло, метал, посуд, одяг, взуття, поліетиленові пакети і ємності з-під побутової хімії, які не пов’язані з отрутою.»

З його слів, в місті є більше півтисячі майданчиків зі сміттєвими контейнерами, сміття звідти вивозять за вісьма маршрутами, на разі роздільний збір запровадили  на трьох.

У Луцьку стане більше контейнерів для роздільного збору сміття (відео)

«Це – ДПЗ, 40-вий, і комбіновано на 33-ому до Варшавського ринку.  Одна спеціалізована машина, яка збирає вологі відходи, інша збирає сухі відходи, третя збирає – ПЕТ-пляшку. Коли приїжджає машина і забирає все разом, то це в рідких випадках, коли вона йде на сортувальну станцію», – каже логіст.

На сміттєсортувальну станцію, що працює в Луцьку на вулиці Трункіна, вивозять відходи із контейнерів для сухої фракції, вологі везуть на сміттєвий полігон у Брище – розповідає керівник станції Сергій Андрієвський. Каже: проблема в тому, що лучани не сортують сміття.

«Сміття приїжджає в страшному стані, вся органіка, все тут. Коли воно не відсортоване, зменшується ресурс самої лінії і людям важче працювати).

На повну потужність ця станція запрацювала з нового року, нині тут триває будівництво ще одного ангару. Сміття на станції перебирають, відсортовують, рештки, які не можна переробити, вивозять на полігон в Брище, решту пресують та відправляють на перероблення.

У Луцьку стане більше контейнерів для роздільного збору сміття (відео)

«Ми відбираємо 7 видів ПЕТ-сировини, поліетилен, папір, тетрапак, метал, два види скла, яку можна віддати на перероблювання.»

Нині станція працює в одну зміну. Якщо весь Луцьк сортуватиме сміття, роботу подовжать і наберуть нових працівників. Зі слів Віталія Дрогана, контейнери для роздільного сміття в Луцьку встановлюватимуть далі.

«Всі нові контейнери, які закуповуються, будуть ставитися на місце з відповідним маркуванням на роздільне збирання сміттяЗараз в ремонтній зоні близько 50 контейнерів, які також будуть відремонтовані і будуть використовуватися на роздільне збирання сміття», – каже Віталій Дроган.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку встановлять підземні смітники

Надрукувати
мітки:
коментарів