Поділитись:

Хто кому хто: таємні переписки команди Зеленського (відео)

П'ятниця, 19 квітня 2019, 18:00
Хто кому хто: таємні переписки команди Зеленського (відео)

Через два дні українці обиратимуть президента. Про команду чинного президента Петра Порошенка відомо багато, натомість про команду його опонента Володимира Зеленського не відомо майже нічого – ні прізвищ людей, яких призначать на ключові посади, ні про політичний та економічний курс. Навіть на сайті Зе-команди немає майже ніякої інформації про її членів.

Про це йдеться у розслідуванні Дениса Бігуса в програмі "Наші гроші".

На ефіри замість Володимира Зеленського виставляють "фасадні" обличчя, які доносять позиції команди, зокрема екс-міністра фінансів Олександра Данилюка та екс-міністра економіки Айвараса Абромавічуса. Проте реальний штаб складається зовсім з інших людей.

Команда Bihus.Info отримала листування низки офіційних і неофіційних членів команди кандидата в президенти, що дозволяє зробити висновок, хто насправді приймає рішення в команді Зеленського і хто отримає доступ до влади в разі його перемоги.

«Дядя» і не тільки: у штабі Зеленського 4 групи впливу

Виборчий штаб кандидата в Президенти Володимира Зеленського умовно поділений на чотири групи, які контролюють окремі напрямки роботи та мають своїх лідерів. 

«Квартал», «Дядя», «Нижние» та «Регионы» – так описав структуру штабу Зеленського у розпал передвиборчої кампанії координатор Зе-команди Олександр Корнієнко у листуванні з виконавчим продюсером «Кварталу» Сергієм Трофімовим.

Хто кому хто: таємні переписки команди Зеленського (відео)

Групою «ДЯДЯ» керує адвокат олігарха Ігоря Коломойського Андрій Богдан. Саме Коломойського у листуванні називають «Дядей» або ж «Человеком із Женевы». Вплив на штаб Ігор Коломойський заперечує, проте підтверджує, що Богдан – його інформатор.

Роль Богдана як посередника між Зе-командою і Коломойським олігарх фактично сам підтвердив у розмові з Bihus.Info. 

«Сьогодні з ним розмовляв. “Ну, як там у вас справи?”. Він говорить: “Все нормально, все добре, о першій там конференція КМІСу (дослідницька компанія, – ред.), яка [дає] останні рейтинги», – розповів Ігор Коломойський 16 квітня.

Про те, що Богдан від імені кандидата у президенти Володимира Зеленського зустрічається з посадовцями, зокрема директором НАБУ, та продовжує системно літати до олігарха, – журналісти Bihus.Info розказали два тижні тому. Протягом тижня після першого туру його автомобіль приїжджав до штабу Зеленського на Печерську декілька разів. Після сюжету Bihus.Info у штабі Зеленського таки визнали, що співпрацюють з Богданом.

Хто кому хто: таємні переписки команди Зеленського (відео)

Між тим з листування членів Зе-команди можна зрозуміти, що функції Богдана в штабі Зеленського виходять далеко за межі юридичного напрямку.

Хто кому хто: таємні переписки команди Зеленського (відео)

У листуваннях співробітники штабу говорять між собою, що у Богдана є відокремлений «медіа-офіс» з власним бюджетом, управлінням та повноваженнями.

Хто кому хто: таємні переписки команди Зеленського (відео)

Два тижні тому Bihus.info зафіксували на відео, як Богдан йде на обід саме з групою медійників у кафе поряд зі штабом. Поруч з адвокатом – засновник продакшну «Гуд Медіа», який займається трансляціями, зйомкою соціальної та політичної реклами Кирило Тимошенко і «кварталівець», ведучий Артем Гагарін. В листуваннях штабістів Тимошенка згадують саме як члена групи «Дядя».

Ще одна з груп впливу у штабі Зеленського – група «НИЖНИЕ». Назва групи збігається, ймовірно, з прізвищем лідера – юриста Сергія Нижного. Нижний і його юридична компанія «Хіллмонт Партнерс» співпрацювали з «Кварталом», консультували студію щодо податків, зараз обслуговують партію. За словами штабістів, група «Нижние» – теж абсолютно окрема одиниця.

Хто кому хто: таємні переписки команди Зеленського (відео)

«Я координую роботу юристів, як партнер компанії, яка залучена в процес як зовнішній консультант», – так прокоментував нам свою роль у штабі Сергій Нижний.

Водночас в листуванні вплив Нижнего виглядає ширшим, ніж просто юридичні консультації.

Хто кому хто: таємні переписки команди Зеленського (відео)

Раніше Сергій Нижний вже потрапляв у розслідування Bihus.Info. Тоді редакція з’ясувала, що житло, в якому мешкає нардеп та соратник Міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, розділили на дві квартири, і власником однієї з них став саме Сергій Нижний. Нині Геращенко відкрито підтримує Володимира Зеленського. Нижний спростовує будь-який зв’язок з нардепом: «Він сусід мій, я купив квартиру, а він знімає квартиру поруч на сходовій клітині».

Третю групу штабісти називають «РЕГИОНЫ». Лідер цієї групи – Ілля Павлюк, якого в листуваннях називають «Ілля Миколайович». За президентства Януковича Павлюк “засвітився” помічником нардепа Ігоря Калєтніка.

Головна функція Павлюка в штабі Зе – координація і фінанси регіональних представників Зе-команди. Наприклад, пошук фізичних осіб-підприємців зі стабільним доходом та без боргів для поповнення через них виборчого фонду або ж контроль на місцях.

Хто кому хто: таємні переписки команди Зеленського (відео)

Через Павлюка проходить координація і фінанси, але його прізвище не згадується на сайті Зе-команди. Можна припустити, що його роль не афішують навмисно. Більшість згадок Павлюка у ЗМІ стосуються періоду його діяльності часів Януковича. У статтях того періоду Павлюка називають «рішалою на митниці», «посередником у митних питаннях» і навіть «королем контрабанди» у західному регіоні. В момент активної співпраці з митницею Павлюка її офіційного очолював Ігор Калєтнік.

Четверта група впливу у штабі – «КВАРТАЛ». Її лідери – бізнес-партнери Зеленського по кіноіндустрії брати Сергій та Борис Шефіри. Проаналізувавши листування, можна припустити, що Сергій вирішує фінансові питання.

Хто кому хто: таємні переписки команди Зеленського (відео)

Жодного із цих членів команди Зеленський не показав вчора в ефірі каналу Коломойського в якості своїх публічних представників.

Нагадаємо: кандидат в президенти України Володимир Зеленський представив всю свою команду, з якою працюватиме надалі. Всі однодумці прийшли разом із кандидатом до студії “Право на владу”.

Люди Коломойського «оточили» Зеленського навіть вдома

В елітному будинку поблизу Верховної Ради на вулиці Грушевського, 9-А разом з Володимиром Зеленським має квартири оточення олігарха Ігоря Коломойського.

Родина Зеленських володіє там квартирою через кіпрську фірму «Алдоранте Лімітед». Тут же двома квартирами володіє родина бізнес-партнерів Зеленського Шефірів. Ще одні апартаменти належать соратнику Ігоря Коломойського Тімуру Міндічу. Це саме на його авто нині їздить Володимир Зеленський.

Хто кому хто: таємні переписки команди Зеленського (відео)

Окрім них, у будинку на Грушевського має дві квартири інша близька до Коломойського людина – голова Волинської облради Ігор Палиця. Авто, записане на пов’язану з Палицею фірму, їздить в кортежі Зеленського. Квартиру на Грушевського Палиця орендує у Івана Кравчука.

Сам Ігор Коломойський у розмові з Bihus.Info зізнався, що дізнається новини про виборчу кампанію Зеленського від свого ж адвоката, а паралельно представника Володимира Зеленського, як кандидата в президенти – Андрія Богдана.

Юридичний напрямок в штабі Зеленського координує «сусід» Геращенка

Юридичний напрямок у виборчому штабі кандидата в Президенти Володимира Зеленського контролює юрист “кварталівців” Сергій Нижний. У адвоката Ігоря Коломойського Андрія Богдана в штабі Зеленського – роль куратора окремого “медіа-офісу”.

Під контролем Нижного одна з чотирьох неформальних груп впливу «Нижние» у штабі кандидата в Президенти Володимира Зеленського. Нижний і його юридична компанія «Хіллмонт Партнерс» співпрацювали з «Кварталом», консультували студію щодо податків, зараз обслуговують партію. За словами штабістів, група «Нижние» – теж абсолютно окрема одиниця.

З листування випливає, що Нижний має вплив на формування дільничних виборчих комісії від Зе-команди.

У штабі Зеленського є група “Регіони”, якою керує екс-помічник Калєтніка

За координацію і фінанси регіональних представників Зе-команди у штабі кандидата в Президенти Володимира Зеленського відповідає Ілля Павлюк. Він фактично очолює одну з чотирьох неформальних груп впливу у штабі під назвою “Регіони” («Регионы» - в оригіналі).

Попри те, що через Павлюка проходить координація і фінанси, його прізвище не згадується на сайті Зе-команди. Можна припустити, що його роль не афішують навмисно. Більшість згадок Павлюка у ЗМІ стосуються періоду його діяльності за президентства Януковича.

У статтях того часу Павлюка називають «рішалою на митниці», «посередником у митних питаннях» і навіть «королем контрабанди» у західному регіоні. Павлюк також був помічником відомого своїми маєтками народного депутата Ігоря Калєтніка. В момент активної співпраці з митницею Павлюка її офіційного очолював якраз Калєтнік.

Хто кому хто: таємні переписки команди Зеленського (відео)

Бізнесові питання Павлюк «вирішує» в одних листуваннях із виборчими. Адже його бізнес-партнери за сумісництвом займаються підтримкою Зе-команди.

Мікроавтобус, записаний на брата Павлюка, постійно чергує то під штабом на Печерську та під сусіднім кафе, де штабісти періодично обідають.

Бус з оточення Павлюка також регулярно їздить до банківських терміналів. Водночас, обговорюючи роботу ДВК на місцях, час від часу представники штабу надсилають Павлюку номери своїх кредитних карток.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський хоче зробити в Україні Лас-Вегас

 

 

 

 

 

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів