Поділитись:

Вибори президента: що кажуть екзит-поли

Неділя, 21 квітня 2019, 20:18
Вибори президента: що кажуть екзит-поли

Під час виборів президента України проводяться одразу три опитування: екзит-пол на замовлення компанії Global Management Association, Corporation (США) в інтересах американських ЗМІ і британським виданням The Independent, результати якого оприлюднять на "112 Україна"; Національний екзит-пол, організований Українським центром економічних і політичних досліджень Олександра Разумкова, фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва та Київським міжнародним інститутом соціології; і екзит-пол, організований телеканалом "1+1".

Їх дані опублікували 112.ua.

Національний екзит-пол

Національний екзит-пол організовано Українським центром економічних і політичних досліджень Олександра Разумкова, фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва та Київським міжнародним інститутом соціології.

Кількість опитаних виборчих дільниць – 300, виборців - близько 13 тис. респондентів.

Статистична похибка вибірки з врахуванням дизайн-ефекту не перевищує 1,3%, але є ще помилки, які залежать від різних факторів. Виходячи з досвіду попередніх екзит-полів, проведених за такою самою методологією, припускають, що похибка вибірки не перевищить 3%.

Вибори президента: що кажуть екзит-поли

Екзит-пол на замовлення ТСН

Володимир Зеленський у другому турі президентських виборів набирає 72,7% голосів виборців. 

Про це свідчать дані екзит-полу, проведеного на замовлення ТСН (1+1), станом на 18:00.

Петро Порошенко, за даними екзит-полу, набирає 27,3% голосів. 

Екзит-пол організований ТСН, Kantar TNS Info Sapiens. 

Кількість опитаних виборчих дільниць – 600, розмір вибірки - 20 тис. респондентів.

Статистична похибка вибірки 0,7%. 

Екзит-пол на "112 Україна"

Всеукраїнський екзит-пол організований за замовленням компанії Global Management Association, Corporation (США) в інтересах американських ЗМІ і британським виданням The Independent. Результати екзит-полу будуть оприлюднені в ефірі телеканалу "112 Україна". 

Опитування проводиться на 500 виборчих дільницях за винятком окупованого Криму та непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей, опитано 16 тис. виборців. Метод опитування - таємне голосування. Статистична похибка вибірки становить 1,7%.

Вибори президента: що кажуть екзит-поли

Надрукувати
мітки:
коментарів