Поділитись:

На Волині пішоходні переходи освічуються по-новому

Вівторок, 10 травня 2016, 17:58
На Волині пішоходні переходи освічуються по-новому

На пішоходному переході поблизу другої міської школи у Володимирі-Волинському встановили спеціальне освітлення.

Про це повідомили у прес-службі Волинського УКРОПу.

Так, на прохання депутата Володимир-Волинської міської ради Сергія Радкевича тернопільські фахівці безкоштовно надали йому світлодіодний світильник. Також перед "зеброю" розмістили попереджувальний знак. Досі тут часто траплялися наїзди на пішоходів та велосипедистів, адже вона була погано освітлена та облаштована.

"Людина, наближаючись до зебри, бачить світло автомобільних фар здалеку і помилково вважає, що водій бачить її так само добре. Дуже важливо освітлювати самі пішохідні переходи, адже це дозволяє підвищити рівень видимості. Водії краще розрізняють пішоходів, коли ті з'являються у якості світлих об'єктів на темному фоні (тобто при позитивному контрасті). Цього можна досягти, якщо вуличний світильник розташувати між водієм і пішоходом, причому так, щоб його світло падало у напрямі руху автомобіля і не сліпило водія", – сказав Радкевич.

На думку депутатів, у перспективі таке світлодіодне освітлення слід облаштувати на кожному пішохідному переході.

Як відомо, 200 тисяч гривень виділили депутати Володимир-Волинської міської ради на облаштування пішохідних переходів в рамках програми "Безпечне місто". У пріоритетах – ті "зебри", які знаходяться поблизу шкіл та на проблемних ділянках міських доріг.

Надрукувати
мітки:
коментарів