Поділитись:

У порівняні з минулими роками до виборів все менше претензій, – ОПОРА

Понеділок, 22 квітня 2019, 15:05
У порівняні з минулими роками до виборів все менше претензій, – ОПОРА

Громадянська мережа ОПОРА, яка вела спостереження за виборчим процесом в тому числі на Волині, говорить про покращення процесу у порівняні з минулими роками.

Підсумкова прес-конференція за результатами другого туру виборів відбулася 22 квітні в Луцьку.

Координаторка спостереження на Волині Катерина Шарпата повідомила, що наглядали за виборами в області 60 учасників від ОПОРИ. Порівняно з першим туром тенденція зберіглася: випадків, які б вплинули на результат волевиявлення, не було.

З зафіксованих порушень – три випадки фотографування бюлетенів, один – голосування за межами дільниці та один випадок порушення порядку видачі бюлетенів.

З дрібніших – недостатня кількість кабінок для голосування та скриньок. Окрім цього були помічені випадки агітації та антиагітації у день тиші та безпосередньо в день голосування.

Також були випадки неправильного заповнення протоколів чи порушення їх подачі до ОВК.

На думку Катерини Шарпати, аби покращити виборчий процес, варто удосконалити процес навчання членів дільничних виборчих комісій. Хоча в ОВК 75% членів уже мали досвід і це позитивний момент.

Похвалили в ОПОРІ і роботу правоохоронців. Ті оперативно реагували на звернення, самі фіксували порушення та документували порушення.

Надрукувати
мітки:
коментарів
15 листопада 2020
11 листопада 2020
03 листопада 2020
27 жовтня 2020
26 жовтня 2020
25 жовтня 2020