Поділитись:

На Волині працює "соціальне таксі" (відео)

Вівторок, 23 квітня 2019, 04:22
На Волині працює

«Соціальне таксі» для людей з інвалідністю працює у Прилісненській громаді Маневицького району. Спеціально обладнаним автомобілем людей безплатно возять на лікування та реабілітацію до обласного центру.

Про це розповів Суспільному заступник  голови громади Олексій Гнатюк.

Валентина Гаврилюк родом із Закарпаття, на Волинь переїхала  давно, нині пенсіонерка мешкає в Прилісному. Вона - одна з перших скористалася послугами «соціального таксі», яке запрацювало в Прилісненській громаді. Розповідає: в лютому їй зробили операцію із заміни суглобу в обласній лікарні, аби доїхати до Луцька, наймала машину. На реабілітацію до обласного медзакладу  два тижні тому їздила «соціальним таксі».

«Мене машина завезла туди безкоштовно, я побула 10 днів, приїхала машина і завезла мене назад, я дуже задоволена. Як я їхала на операцію, то дуже важко було, ми підмощували в машині, щоб нога була витягнута, а в тій машині дуже добре!»

«Соціальне таксі перше в області, минулого року уряд започаткував програму по підтримці громад і міських рад по соціальному таксі, було 28 автомобілів. Ми виграли, від Волині були одні», - каже Олексій Гнатюк

Скористатися послугами «соціального таксі» можуть люди з порушенням опорно-рухового апарату,  таких в громаді 35, - каже Олексій Гнатюк.  Водій «соціального таксі»  Володимир Музичук показує, як працює обладнання для людей на «візках».

«В обласну лікарню возили, в онкодиспансер, тут по місті привозили інвалідів в сільську раду, в амбулаторію. Їде добре і зручно», - ділиться водій "соціального таксі"  Володимир Музичук

Купили авто за державні кошти, обслуговують «соціальне таксі» та заправляють автомобіль за гроші з сільського бюджету.

Скористатися «соціальним таксі» людина з інвалідністю може раз на тиждень, замовити автівку має за день до поїздки, для цього телефонує диспетчеру.  Під час  поїздки її має супроводжувати опікун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Слідом за субсидіями: в Україні хочуть пільги видавати грішми

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
17 квітня 2024
21:12
16 квітня 2024
15 квітня 2024
13 квітня 2024