Поділитись:

Вчителі зможуть обирати, де підвищувати кваліфікацію

Вівторок, 23 квітня 2019, 11:15

В Україні триває робота з розробки проекту постанови Кабінету Міністрів, що надає право педагогічним та науково-педагогічні працівникам підвищувати кваліфікацію в інших суб’єктах освітньої діяльності – фізичних та юридичних осіб.

Про це інформує Освіта.ua.

Зазначають, що місцеві органи самоврядування як розпорядники освітньої субвенції матимуть можливість спрямувати кошти на перепідготовку вчителів.

«До підвищення кваліфікації буде залучено найкращих спеціалістів. Адже педагоги мають отримувати сучасні знання і навички, а ще вільно вибирати заклад, де вони будуть підвищувати свою кваліфікацію. Саме тому не менш важливим є питання переліку громадських організацій та установ, які мають відповідних фахівців і матеріально-технічне забезпечення для підвищення кваліфікації вчителів, аби отримувати за цю відповідальну роботу фінансування від держави», – йдеться у повідомленні. 

Наразі триває робота з розробки критеріїв і вимог, що висуватимуться до установ та організацій, а також складається їх перелік.

Проект постанови КМУ, яка передбачатиме реалізацію статті 59 закону «Про освіту» та механізм її впровадження, буде оприлюднено для громадського обговорення на сайті Міністерства освіти і науки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні хочуть встановити фіксовані надбавки педагогам

Надрукувати
мітки:
коментарів