Поділитись:

Держприкордонслужба судиться з Волиньрадою через ліс

Вівторок, 23 квітня 2019, 14:00

Державна прикордонна служба Україна судиться з Волинською обласною радою та Волинським обласним управлінням лісового та мисливського господарства.

Причина – рішення обласної ради 5 скликання від 26.02.2013 року № 17/82, згідно якого, ТзОВ "Ішів" було надано в користування мисливські угіддя Ішівського, Стенжаричівського та Устилузького лісництв на території відділу прикордонної служби "Пархоменкове" та "Коритниця" Львівського прикордонного загону в смузі місцевості, що знаходиться в межах від лінії державного кордону до лінії прикордонних інженерних споруджень Державної прикордонної служби України загальною площею 465 га. 

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що прийнявши згадане рішення, Волиньрада порушила перешкодила виконанню завдань покладених на Державну прикордонну службу України з охорони державного кордону, режиму державного кордону та забезпечення прикордонного режиму.

16 травня 2018 року Господарський суд міста Києва повністю задовльнив позов Держприкордон служби, скасувавши  підпункт рішення облради, відповідно до якого, ТзОВ "Ішів" надавалися у користування згадані раніше угіддя. Окрім цього було визнано недійсним договір між Волинським обласним управлінням лісового та мисливського господарства та ТзОВ "Ішів" від 12 квітня 2013 року про умови ведення мисливського господарства. 

17 січня 2019 року Північний апеляційний господарський суд залишив рішення попереднього суду без змін, а Верховний Суд, своєю постановою від 28 березня 2019 року, частково задовільнив касаційну скаргу ТзОВ "Ішів", скасувши рішення попередніх інстанцій в частині визнання недійсним договору між ВОУЛМГ та "Ішів".

Підготовче засідання повторного розгляду справи заплановане на 27 травня 2019 року. Справу розглядатиме Господарський суд міста Києва.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Суд скасував перейменування УПЦ в російську церкву

Надрукувати
мітки:
коментарів