Поділитись:

У США студент подав позов проти Apple на $1 мільярд

Середа, 24 квітня 2019, 01:24
У США студент подав позов проти Apple на $1 мільярд

18-річний американець Усман Ба подав позов проти компанії Apple на $1 млрд через те, що система розпізнавання облич компанії прийняла його за розшукуваного злочинця.

Про це пише theБабель, посилаючись на Bloomberg з посиланням на документ.

У листопаді минулого року Усмана Ба затримали у власному будинку в Нью-Йорку. Його звинувачували у крадіжках в магазинах Apple. Як стверджує Ба, злочинець на фотографії був на нього не схожий. Крім того, в день однієї з крадіжок, яка сталася в Бостоні, студент був на випускному в районі Манхеттена.

Ба уточнив, що він загубив учнівське водійське посвідчення без фотографії, яке, на його думку, справжній злочинець міг використовувати як документ для ідентифікації особи в магазинах Apple.

«У результаті в системі розпізнавання осіб могли помилково пов'язати його ім'я та фотографію злочинця. Apple використовує систему в своїх магазинах для захисту від крадіжок»,— пише видання.

Через помилкові звинувачення, за словами Ба, він переніс сильний стрес і серйозні незручності. Apple і другий відповідач, охоронна фірма Security Industry Specialists, поки ніяк не прокоментували позов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Facebook розробляє голосового помічника

Надрукувати
мітки:
коментарів