Поділитись:

У Луцькраді – сміттєвий скандал

Середа, 24 квітня 2019, 11:10
У Луцькраді – сміттєвий скандал

Депутати Княгининівської об‘єднаної територіальної громади запропонували керівництву Луцької міської ради шукати іншу земельну ділянку для облаштування сміттєзвалища. Зараз обласний центр користується полігоном у Брищі.

Про це йшлося у середу, 25 квітня, під час сесійного засідання Луцькради.

Зважаючи на критичну ситуацію, яка утворилася на полігоні, депутатка Княгининівської ОТГ Анна Войтюк озвучила вимоги до Луцькради: завершити рекультивацію старого полігону; вирішити питання збирання та утилізації фільтрату (якого цілі озера на полігоні); вжити заходів щодо очищення земельних ділянок, які були забруднені фільтратом; забезпечити експлуатацію полігону відповідно до технологічних вимог. 

«Якби ви їх (технологічних вимог) дотримувалися, то таких проблем не було б», – зазначила вона.

Окрім цього, Анна Войтюк повідомила, що у Брищі вдвічі зросла захворюваність, п‘ятеро мешканців померли від онкозахворювань.

Своєю чергою секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт зауважив, що влада міста розуміє стурбованість людей: «Ми знаємо, що це не нормально, що є проблема фільтрату, не хочемо створювати проблеми для Брища і зробимо все, щоб люди там жили в нормальних умовах».

Нагадаємо: департамент житлово-комунального господарства Луцької міської ради за незаконну діяльність у сфері поводження з відходами отримав більш ніж чотири мільйонів гривень штрафу.  Депутатка Луцькради Алла Надточій запевнила, що проблему зі сміттям у Луцьку можна вирішити, підтримуючи екологічні програми, які існують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Брищенський полігон: як гниє луцький непотріб та чому екологи обурені (ФОТО)

Надрукувати
мітки:
коментарів