Поділитись:

СНУ випередив "політех" на 67 сходинок: рейтинг науковості вишів

Середа, 24 квітня 2019, 16:35

Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки у рейтингу за індексом Гірша опинився на 67 сходинок вище, ніж Луцький національний технічний університет.

У квітні 2019 року сайт Освіта.ua промоніторив суб’єкти науково-видавничої діяльності України за показниками бази даних SciVerse Scopus, на підставі якого склав рейтинг українських закладів вищої освіти.

Цього року найвищий індекс Гірша серед університетів України мають Київський національний університет ім. Шевченка — 89 (84 у рейтингу 2018 року), Харківський національний університет ім. Каразіна — 70 (65) та Чернівецький національний університет ім. Федьковича — 61 (54), що посунув з третьої сходинки Львівський національний університет ім. Франка — 60 (55).

Як і у минулому році, п’яту сходинку посів Одеський національний університет ім. Мечникова 60 (53).

Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки цьогоріч, у порівнянні з 2018 роком, втратив одну позицію і зараз посідає 23 сходинку рейтингу. У своєму активі виш має 28 пунктів за індексом Гірша.

Луцький національний технічний університет посунувся на 7 сходинок вниз, опинившись на 90 місці. Наразі виш має 10 пунктів за індексом Гірша.

Повний рейтинг українських закладів вищої освіти можна подивитися ТУТ.

Довідково: 

Результати рейтингу вищих навчальних закладів базуються на показниках бази даних Scopus, що є інструментом для відстеження цитованості наукових статей, які публікуються навчальним закладом або його співробітниками. База даних Scopus постійно індексує понад 20 тисяч наукових журналів та сотні книжкових серій.

Станом на квітень 2019 року до бази даних Scopus включено 166 заклади вищої освіти України, що на 4 навчальних заклади більше, ніж у квітні 2018 року.

У рейтинговій таблиці вищі навчальні заклади України ранжовані за індексом Гірша — кількісним показником, що базується на кількості наукових публікацій і кількості їх цитувань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держава має інвестувати кошти у найкращі університети, – Гриневич

Надрукувати
мітки:
коментарів