Поділитись:

Путін підписав указ про видачу російських паспортів жителям ОРДЛО

Четвер, 25 квітня 2019, 05:45
Путін підписав указ про видачу російських паспортів жителям ОРДЛО

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про спрощений режим видачі російського громадянства жителям так званих "ДНР" і "ЛНР".

Відповідний документ опублікований на сайті Кремля, повідомляє NV.ua.

Поправки в закон Про громадянство Російської Федерації, які дозволять президенту РФ надавати російське громадянство окремим категоріям іноземців за спрощеною схемою, набув чинності в кінці березня 2019 року. Відповідно до них російське громадянство можуть в пільговому режимі отримувати люди з країн "зі складною суспільно-політичною і економічною обстановкою", а також з держав, де "відбуваються збройні конфлікти і зміна режиму". Крім того, закон спрощує прийом в російське громадянство росіян, які проживають за кордоном.

Помічник президента Росії Владислав Сурков заявив, що рішення Володимира Путіна про видачу жителям окупованого Донбасу російських паспортів є обов'язком влади РФ перед людьми, які "говорять і думають російською".

Про це він заявив російському виданню ТАСС, передає Українська правда.

"Це обов'язок Росії перед людьми, які говорять і думають російською мовою, які зараз опинилися в дуже важкій ситуації через репресивні дій київського режиму. Україна відмовляється визнавати їх своїми громадянами, вводячи економічну блокаду, не допускаючи їх на вибори, застосовуючи проти них військову силу", – заявив він.

За його словами, рішення Путіна є "абсолютно справедливим і неминучим".

"Отримавши паспорти, люди будуть відчувати себе більш захищеними і вільними", – підкреслив помічник Путіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кремлі не поспішають вітати Зеленського з перемогою

Надрукувати
мітки:
коментарів