Поділитись:

Французький пенсіонер переплив Атлантичний океан у бочці (фото)

Понеділок, 29 квітня 2019, 04:20
Французький пенсіонер переплив Атлантичний океан у бочці (фото)

72-річний французький мандрівник Жан-Жак Савен завершив свою подорож через Атлантичний океан, яку він здійснив у бочці без двигуна.

Про це повідомило агентство "Франс Прес", інформує Радіо Свобода.

Як написав журналістам сам Савен, його подорож тривала 122 дні і дев’ять годин й завершилося ввечері 27 квітня, коли він опинився в акваторії Карибського моря. "Подорож завершено. Дякую всім!" – написав Савен.

Він заявив, що збирається знайти порт, де зможе вийти з бочки, а поки що мандрівник дрейфує за течією в бік Флориди. Після того, як буде вже на березі, Савен вирішуватиме, як йому повернути своє судно назад до Франції. Плавання в бочці через океан 72-річний француз пояснив бажанням довести, що "є ще порох у порохівницях". Він додав, що в майбутньому планує самостійно переплисти протоку Ла-Манш.

Жан-Жак Савен – колишній десантник, служив в Африці. Він також працював приватним пілотом і доглядачем національного парку. Тепер, як каже сам француз, він хоче відкрити новий спосіб мореплавання.

Подорож Савена через Атлантичний океан почалося 26 грудня минулого року, коли він відплив від Канарських островів. Розмір бочки, в якій він перебував, – три метри в довжину і два метри в діаметрі. Вона зроблена з фанери і важить 450 кілограмів. Двигунів у бочці немає. Вона пливла лише за допомогою сили вітру і океанських течій.

Французький пенсіонер переплив Атлантичний океан у бочці (фото)Французький пенсіонер переплив Атлантичний океан у бочці (фото)Французький пенсіонер переплив Атлантичний океан у бочці (фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швейцарець, який йшов до Індії через Україну, зійшов зі шляху

Надрукувати
мітки:
коментарів