Поділитись:

Луцькому центру соцслужб пропонують ліквідувати посаду бухгалтера

Середа, 11 травня 2016, 17:11
Луцькому центру соцслужб пропонують  ліквідувати посаду бухгалтера

Луцький міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді через статус юридичної особи зобов'язаний мати свого бухгалтера.

Раніше працівники центру користувались послугами бухгалтера від міськради. Про це розповіла директор Луцького міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Ліна Галан 11 травня під час виїзної "бюджетної" комісії.

Нагадаємо, що центр просив кошти з міського бюджету на придбання та налаштування програмного забезпечення й перепланування приміщення, в якому мала б бути оновлена бухгалтерія Луцького міського центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді.

Тоді представники центру пояснювали, що раніше вони мали бухгалтера від міськради. Проте після змін до положення про визначення статусу як окремої юридичної особи вони зобов'язані утримувати власного працівника бухгалтерії.

Як стало відомо під час однієї з "бюджетних" комісій, в центрі соцслужб уже з 22 березня цього року почав працювати бухгалтер. Для цього довелось ліквідувати посаду системного адміністратора. Саме для новопризначеного бухгалтера й просили кошти з бюджету. На відгородження окремого кабінету для нього необхідно близько 17 тисяч гривень і 12 500 гривень на комп'ютерну техніку.

На виїзній комісії заступник міського голови Сергій Григоренко нагадав депутатам, що через те, що центр має статус юридичної особи, їм треба ввести таку штатну одиницю, як бухгалтер.

Депутат Луцькради Сергій Була зауважив, що для центру більше користі було б, якби створили робоче місце для ще одного соціального працівника, та й статус юридичної особи центру не потрібен.

"Ми вивчали це питання раніше, і я думаю, що посаду бухгалтера вам потрібно ліквідувати. Та й статус юридичної особи вам теж не треба", – сказав Сергій Була.

Натомість Ліні Галан порадили для того, щоб не вводити штатну одиницю бухгалтера, внести зміни в положення про центр і зробити його окремим підрозділом Луцькради.

Депутат Павло Данильчук запропонував проголосувати за пропозицію рекомендувати міському центру соціальних служб сім'ї та молоді внести зміни в положення, щоб змінити статус центру як юридичної особи.

Депутати підтримали пропозицію.

Надрукувати
мітки:
коментарів