Поділитись:

Зеленський зустрівся з Епіфанієм, Філаретом та Онуфрієм

Середа, 01 травня 2019, 03:37
Зеленський зустрівся з Епіфанієм, Філаретом та Онуфрієм

Новообраний президент України зустрівся із предстоятелем ПЦУ Епіфанієм, почесним патріархом ПЦУ Філаретом та главою УПЦ МП Онуфрієм.

Про це пише DW.

Новообраний президент України Володимир Зеленський у вівторок, 30 квітня, зустрівся із предстоятелем Православної церкви України (ПЦУ) Епіфанієм та обговорив низку тем, серед яких, зокрема, війна на Донбасі, боротьба з корупцією і бідністю, а також відносин між державою і церквою.

"Новообраний глава держави і митрополит Епіфаній були єдині в тому, що церква повинна молитися, а держава - робити все, щоб усі регіони нашої країни жили в мирі і спокої", - зазначається у повідомленні. Володимир Зеленський також висловив надію на доброзичливі відносини церкви і держави. Також новобраний президент зустрівся у вівторок із почесним патріархом ПЦУ Філаретом.

Згодом Володимир Зеленський зустрівся і з главою Української православної церкви Московського патріархату *УПЦ МП) Онуфрієм. Як зазначається у повідомленні інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП, учасники зустрічі, зокрема, "обговорили ситуацію, яка склалася в релігійній сфері України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Офіційні результати ЦВК: Зеленський – переміг

Надрукувати
мітки:
коментарів