Поділитись:

У Луцьку привідкрили двері джазового клубу "Цитра" (фото, відео)

Середа, 01 травня 2019, 11:53
У Луцьку привідкрили двері джазового клубу

У Луцьку на вулиці Богдана Хмельницького,1Б 30 квітня пройшов Міжнародний день джазу. На закриту вечірку зібралося півсотні поціновувачів джазової музики. 

У Луцьку привідкрили двері джазового клубу

Як зазначив один з організаторів Віктор Грисюк, там зібралися місцеві музиканти. Так перевірили готовність до відкриття джаз-клубу "Цитра".

З його слів, з 6 травня клуб почне працювати в тестовому режимі. 

Як повідомляє газета "День",  Віктор Грисюк так пояснює появу джаз-клубу: «Ідея відкрити місце в Луцьку, де звучав би джаз, блюз, проводились цікаві культурні заходи, виникла давно. Багато років організовував джазові фестивалі і люди постійно запитували, де нас знайти, щоб прийти послухати тематичну музику, окрім фестивалів, а ми всім відповідали, що ми поки віртуальний джазовий клуб. Намагались проводити тематичні заходи, джазові вечори в різних закладах міста, за що їм дуже вдячні. Але не вистачало такого місця, де б робився акцент не лише на їжі».

Коли є ідея, завжди знайдуться однодумці. Так і цього разу вийшло, що громадський діяч, організатор джазових фестивалів Віктор Грисюк та відомий фотограф Роман Невестенко-Домбровський зійшлись на думці: у місті не вистачає тематичного закладу.

У Луцьку привідкрили двері джазового клубу

«Ми часто подорожуємо Європою і в більшості країн, які відвідували, були подібні заклади, тому ідеєю було понести частку європейських традицій до нашого міста. У Луцьку багато хороших закладів харчування, конкуренція дуже велика. Але ми намагались створити щось оригінальне і за дизайном, і за наповненням. Це більше, ніж просто бар. Хоча, з іншого боку, конкуренція – це завжди добре, адже тримає в тонусі. І чим більше розвивається сфера обслуговування, тим більше росте культура і збільшується кількість клієнтів відповідно, бо людям стає цікаво відвідувати оригінальні заклади. Ми бачимо, що саме концептуальні місця привертають увагу, до деяких ресторанів, наприклад, стоять відвідувачі в черзі. От саме і ми плануємо після міжнародного дня джазу в Луцьку відкрити таке місце, де буде локація з якісною музикою, якийсь такий європейський затишок, якщо це можна так охарактеризувати. Щоб створити таке місце, однієї ідеї мало, потрібна команда, тому ми почали збирати однодумців. Так, однією з перших приєдналась Руслана Моклиця, відома в Луцьку співачка, засновниця джаз-колективу Carlos Bandos та фронтвумен колективу kOTa band. Окрім живих джазових, блюзових та загалом акустичних концертів, у барі «Цитра» планується багато культурних імпрез, авторських заходів», - каже Віктор Грисюк.

Тож це місце має стати частиною активного культурного життя міста та цікавинкою для туристів. Також важливо, що частину прибутку засновники будуть вкладати в різні соціальні культурні проекти, підтримувати молодих митців.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів