Поділитись:

Виступи у Парижі: 40 травмованих

Четвер, 02 травня 2019, 04:58
Виступи у Парижі: 40 травмованих

Під час традиційних першотравневих акцій профспілок та лівих сил у Парижі виникли сутички між радикально налаштованими мітингарями та поліцією. Затримано близько 330 осіб. Травми отримали щонайменше 38 людей.

Правоохоронці в середу, 1 травня, застосовували сльозогінний газ та водомети з метою вгамувати агресивно налаштованих демонстрантів. За порядком у місті стежили близько 7400 поліцейських, які упродовж дня затримали щонайменше 330 людей, під варту взято 210 осіб, повідомляє агентство AFP.

Про це повідомляє DW.

Виступи у Парижі: 40 травмованих

За уточненими даними поліції, в акціях до Дня праці у Парижі взяли участь до 28 тисяч людей, по всій Франції – 164 тисячі. Профспілки заявляють про 310 тисяч демонстрантів у всій країні, з яких 80 тисяч – у столиці. В інших містах затримали ще щонайменше 50 людей. Раніше в поліції оцінювали кількість демонстрантів у Парижі в 16 тисяч. Натомість ЗМІ називали іншу цифру – до 40 тисяч учасників. Крім членів профспілок, до головного маршу в південній частині Парижа приєдналися і представники руху «жовтих жилетів», а також й схильні до насильницьких дій активісти анархістського «чорного блоку».

Хулігани палили сміттєві баки, трощили вітрини магазинів та кафе, жбурляли в правоохоронців каміння, пляшки та інші предмети.

Представники ультралівої профспілки CGT звинуватили французьку поліцію в «безприкладному придушенні» виступів громадян у відповідь на «насильницькі дії» окремих учасників виступів. Повідомляється, що генеральний секретар CGT теж постраждав від дії сльозогінного газу.

Загалом у Франції в акціях з нагоди Дня праці, за оцінками поліції, взяли участь близко 150 тисяч осіб.

Виступи у Парижі: 40 травмованих

Нагадаємо, напередодні президент Франції Еммануель Макрон зажадав від правоохоронних органів країни рішучих дій проти хуліганів з огляду на можливі заворушення під час масових акцій 1 травня в країні. Очільник столичної поліції Дідьє Лальман заборонив демонстрації у деяких районах міста, зокрема, на Єлисейських полях. За розпорядженням столичної влади, на маршрутах проведення акцій зачинили ресторани та крамниці. Правоохоронці очікували цього дня в столиці до двох тисяч радикально налаштованих активістів зі всієї країни.

Нагадаємо, що у Франції не вщухають і виступи «жовтих жилетів». 27 квітня вони пройшли у Парижі, Страсбурзі, Монпельє, Марселі, Ліоні та Бордо. Загалом по країні МВС Франції нарахувало минулої суботи 23,6 тисячі мітингувальників – тижнем раніше їх було близько 28 тисяч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

У Парижі спалахнула пожежа біля Версалю.

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
17 квітня 2024
16 квітня 2024
15 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
14:00
10 квітня 2024