Поділитись:

Склали ТОП-5 недооцінених смартфонів 2019-го року

П'ятниця, 03 травня 2019, 21:04
Склали ТОП-5 недооцінених смартфонів 2019-го року

фото ілюстративне 

Деякі гідні смартфони отримують набагато менше уваги, ніж заслуговують. "Новое время" спробувало це виправити.

Гіки, які днюють на техносайтах, а ночують на форумах, можуть сперечатися про плюси і мінуси різних моделей смартфонів годинами. Але пересічні обивателі найчастіше чули лише про кілька моделей актуальних смартфонів цього року. І більше орієнтуються на білборди вздовж міських проспектів і думки знайомих про їхній досвід використання різних смартфонів. А вже опинившись у "фізичному" магазині електроніки, такі обивателі моментально потрапляють в лапи продавців-консультантів. Заряджених на продаж тих моделей, які у цей момент найбільше просуває ця торговельна мережа. В силу різних причин, зокрема через комерційні  взаєминами з тими чи іншими виробниками смартфонів.

За підсумком, обивателі найчастіше вибирають те, що на слуху, або те, що їм нав'язали. Проте ринок цілком здатний сам себе регулювати. І найвищий показник продажів все одно є кращими у тому чи іншому сенсі. Але це не означає, що ваш вибір повинен бути обмежений тільки вказаними вище чинниками. Зрештою, життя всього одне, часом варто спробувати купити замість банальних "айфонів-самсунгів" щось більш екзотичне.

Відтак "Новое время" пропонує п'ять моделей смартфонів, які на цей момент є найбільш недооціненими. Хоча для деяких покупців саме вони можуть стати відмінним вибором.

Sony Xperia XZ3

Від 20 тис. грн

Склали ТОП-5 недооцінених смартфонів 2019-го року

На цей момент, це один з найкращих альтернативних флагманів. Якщо у вас досить великий бюджет, але зовсім немає бажання витрачати його на те ж, що "у всіх", то це цікавий варіант.

Sony Xperia XZ3 виглядає своєрідно і досить стильно. Смартфон несхожий на конкурентів, особливо на iPhone.

В плюсах моделі – відмінний дизайн, непогане залізо (Snapdragon 845 і Adreno 630), правда, лише 4 ГБ оперативної пам'яті. Але смартфон не гальмує від слова "зовсім", запросто тягне PUBG на максимальних налаштуваннях. І, що важливо, зовсім не гріється навіть при відчутних навантаженнях.

Камера одинарна, але знімає непогано. Є захист від води, NFC і бездротова зарядка. Екран відмінний, правда, сильно відблискує на сонці. Загалом, Sony в своєму репертуарі. Красиво і пафосно. Не ідеально, але дуже своєрідно.

ASUS ROG Phone

Від 26 тис. грн

Склали ТОП-5 недооцінених смартфонів 2019-го року

Геймерські смартфони з'явилися порівняно недавно. І так і не стали трендом. Частково цьому заважає той факт, що пограти в будь-які ігри на максимальних налаштуваннях можна на будь-якому сучасному флагмані. Людям доводиться пояснювати, в чому переваги спеціальних геймерських смартфонів.

До "заліза" ASUS Rog Phone питань немає. Присутній Snapdragon 845 (з підвищеною тактовою частотою) і 8 ГБ оперативної пам'яті. Екран підтримує частоту оновлення 90 Гц. Присутня просунута система охолодження, також в комплекті йде зовнішній кулер, що  підключається. В Україні офіційно продається лише версія з 128 ГБ вбудованої пам'яті. Деяким країнам пощастило більше, там можна купити версію з 512 ГБ.

Смартфон не тільки не гальмує, і не просто "тягне" топові іграшки. Він робить це з легкістю, а запас потужності дозволяє сміливо говорити про те, що ROG Phone – це хороша інвестиція. Смартфон залишиться актуальним, як мінімум, кілька років.

Камера досить непогана. Це не рівень флагманів Huawei або Samsung, але якщо ви не фотоманьяк, то ви цього не відчуєте. До відчутних мінусів можна віднести хіба що відсутність захисту від води. Це флагманська риса, яку мимоволі чекаєш за такі гроші. Але в цілому, ASUS ROG Phone залишає дуже приємне враження, і за співвідношенням ціна-якість може вважатися не тільки найкращим геймерським смартфоном, а й одним з найкращих смартфонів на ринку взагалі.

Meizu 16th

Від 12 тис. грн

Склали ТОП-5 недооцінених смартфонів 2019-го року

У позаминулому році на честь 15-річчя компанія Meizu раптом змінила найменування флагманської лінійки на 15. А потім стала нумерувати далі в тому ж дусі. Тому в минулому році вийшли флагманські моделі 16 і 16th.

Тут встановлено Snapdragon 845 і рідинна система охолодження. Тож в іграх смартфон майже не гріється. Є версії з 6/64 і 8/128 ГБ.

6-дюймовий AMOLED-дисплей не має ніяких вирізів, брів або дірок і розтягнутий фактично на всю площу лицьової панелі. Сканер відбитків переїхав з окремої кнопки прямо на екран (Meizu 16th була однією з перших моделей з таким рішенням).

Присутні USB Type-C і звичайний аудіороз'єм 3,5 мм. Є розпізнавання обличчя. Корпус зі скла і металу відмінно лежить в руці. Захисту від води немає. NFC теж.

Є можливість використання традиційних екранних кнопок Android. Але можна включити управління жестами, що нагадує таке в останніх iPhone, але цілком своєрідне і досить зручне. Традиційно для Meizu тут відмінна якість звуку. І в навушниках, і зі стереодинаміків. Любителі робити зі смартфона "бумбокс" будуть задоволені.

Камера дуже розумна. Поступається, мабуть, тільки останнім флагманам Samsung і Huawei. Словом, Meizu 16th коштує відносно недорого, але при цьому пропонує дуже і дуже багато.

Moto Z3

Від 14 тис. грн

Склали ТОП-5 недооцінених смартфонів 2019-го року

Не дуже свіжий чипсет Qualcomm Snapdragon 835 може збентежити досвідченого гіка, але для звичайного користувача це не буде проблемою. Смартфон досить спритний. У нього оригінальний дизайн і тонкий корпус, непоганий екран і камера вище середнього. Немає роз'єму 3,5 мм та захисту від води. Зате є можливість підключення модів – модулів, які пристібаються до "спинки" смартфона. Серед них – додатковий акумулятор, колонка, модуль фотокамери, проектор.

Для людини, яка не дуже вимоглива до продуктивності, але хоче щось "таке", не таке як у всіх, Z3 – цікавий варіант.

На відміну від більшості однотипних і бездушних смартфонів, якими забиті прилавки магазинів, Moto може похвалитися справжньою харизмою.

TP-Link Neffos X9

Від 4 тис. грн

Склали ТОП-5 недооцінених смартфонів 2019-го року

TP-Link вже кілька років випускає досить розумні смартфони під брендом Neffos, але популярними у нас вони поки що так і не стали. А дарма.

Більшість моделей досить непогано збалансовані і за свою ціну пропонують досить немало. Це добротні середнячки для тих користувачів, які не потребують особливо продуктивних рішеннях, але хочуть купити якісно зібраний, приємний апарат за прийнятні гроші.

Наприклад, Neffos X9 коштує близько 4 тис. грн. Виглядає досить симпатично, добротно, можна навіть сказати дорожче, ніж коштує. І не поступається конкурентам в своєму ціновому діапазоні в продуктивності. А камера тут відверто вище середнього. Принаймні при хорошому освітленні вона робить знімки дуже вражаючої якості, як для смартфона з такою ціною. При поганому освітленні, звичайно ж, клас дає про себе знати, і якість тут не дуже.

Словом, X9 – гідний бюджетний апарат, який цілком можна розглядати як альтернативу незліченним Xiaomi і Meizu, що міцно окопалися в цій ціновій категорії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не iPhone і не Samsung: назвали найкращий смартфон у світі

Надрукувати
мітки:
коментарів