Поділитись:

Моклиця покинув громадську раду при Волинській ОДА

П'ятниця, 03 травня 2019, 14:28
Моклиця покинув громадську раду при Волинській ОДА

Голова громадської ради при Волинської облдержадміністрації Юрій Моклиця заявив, що йде з посади.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook. 

Причиною свого відходу Моклиця називає зміну президента. 

"Причина мого відходу від діяльності громради одна і закономірна – зміна президента. Як наслідок – подальша зміна голів та заступників адміністрацій. Питання часу і не питання персон. Хто б не був наступним "губернатором", я не хочу мати жодного стосунку до його професійних обов’язків. Ще на першому засіданні я казав, що не вірю в сценарій, коли громрада є опозиційною до адміністрації, і вважаю це абсурдним. Відповідно йти всупереч своїй позиції і тягнути за собою шлейф політичної кон’юктури далі я не буду", – зазначив він. 

Моклиця запевнив, що в будь-якому випадку його присутність в подальших процесах "буде надто токсичною для колективу і не дуже комфортною для нього".

"Якщо знайшлися ті, хто натхненно і систематично дорікав мені за бездіяльність, то, можливо, знайдуться і ті, кому громадська рада важлива. Я в це вірю навіть попри те, що на кожне засідання мені доводилося персонально "доприпрошувати" по кілька людей, щоб зібрати кворум", – заявив він. 

Також Юрій Моклиця зазначив, що з листопада почав працювати над виборами і це був його пріоритет. А громраду не хотів втягувати в політичні ігри. 

Голова громради попроси вибачення у своїх колег, які покладали на нього надії. 

"Особисто я вважаю, що 21-го квітня в Україні сталася катастрофа національного масштабу. Можу (і хочу, як ніколи) помилятися, але поки ніщо не переконало мене в протилежному. Тому питання пріоритетності для мене не стояло ні разу", – наголосив він. 

"Наш вересень і жовтень мені сподобався. Більше того, кілька маленьких, але важливих і реалізованих справ вселили в мені віру в те, що громадські ради можуть мати сенс у своєму існуванні… навіть без особливої підтримки "зверху". Але реальність така, що для забезпечення цього керівник (не дуже важливо, хто) повинен витрачати на це не менше 80 % свого часу. От і вся лірика", – на завершення додав Моклиця. 

Нагадаємо: головою громради Юрія Моклицю обрали у вересні. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів