Поділитись:

Тендерні схеми: у Нововолинську вирішили не економити на ремонті їдальні

П'ятниця, 03 травня 2019, 16:15

Прокурори у Нововолинську вимагають визнати недійсним договір про закупівлю за завищеними цінами за державні кошти послуг місцевого підприємства.

Про це інформує прес-служба прокуратури Волині. 

Володимир-Волинська місцева прокуратура звернулася до Господарського суду області з позовом в інтересах держави в особі Західного офісу Держаудитслужби до управління освіти виконавчого комітету Нововолинської міської ради та одного з приватних підприємств, аби визнати недійсним договір про закупівлю робіт за бюджетні кошти з припиненням його виконання на майбутнє.

Як з'ясувалося, управління освіти виконавчого комітету міської ради у вересні 2018 року оголосило проведення процедури відкритих торгів на здійснення закупівлі послуг з капітальному ремонту приміщення їдальні загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6 у Нововолинську. За результатами торгів визначили переможця та уклали з ним договір
про надання послуг за державні кошти.

Проте процедуру закупівлі проведено із порушеннями вимог Закону України «Про публічні закупівлі», адже з двох пропозицій, які надійшли для участі в електронних торгах, вибрали не найбільш економічно вигідну. Найбільш економічно вигідну пропозицію, подану з дотриманням усіх вимог тендерної документації, було безпідставно відхилено.

Унаслідок допущених порушень законодавства у сфері публічних закупівель укладено договір про надання послуг із підприємством, пропозиція якого більша майже на 198 тис. грн, що призведе до нераціонального та неефективного використання державних коштів.

Зважаючи на те, що управління Західного офісу Держаудитслужби у Волинській області не вживало заходів задля звернення до суду з метою визнання результатів публічної закупівлі недійсними, у ситуацію втрутилася прокуратура.

У суді прокурори вимагатимуть визнати недійсним договір про закупівлю послуг за бюджетні кошти з припиненням його виконання на майбутнє.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів