Поділитись:

"Ми ж не даруємо тим, кого любимо, штучних букетів", - Константин Марченко

Неділя, 05 травня 2019, 09:57
«Ми ж не даруємо тим, кого любимо, штучних букетів», - Константин Марченко

Як правило, в суботу, 4 травня, в неділю, 5 травня, а також 7, 8 та 9 числа православні згадують покійних. Таким чином, поминають православних померлих кілька днів.

Однак не всі роблять це правильно. Багато хто з людей влаштовують на кладовищі гучні застілля, несуть на могили їжу та штучні квіти. Неодноразово священики різних конфесій закликають не йти на кладовище із неживими квітами. Проте люди і надалі це роблять.

Прес-секретар єпархії православної церкви України архімандрит Константин Марченко розповів "Конкуренту", чому не можна йти на кладовище із штучними квітами.

"Церква однозначно ставиться негативно до цього. Адже, якщо ми по-справжньому шануємо і любимо тих, хто відійшов від нас з цього земного життя, то ми не зможемо нести на їхні могили сміття. А штучні поліетиленові вироби і є тим сміттям. Не є проблемою виділити час для того, аби наводити лад на могилі не один раз перед Великоднем, а протягом року. І посадити там живі квіти. Ми ж не даруємо тим, кого любимо, штучних букетів. А тут кажемо, що скорбимо, та все одно закидаємо могили сміттям", – коментує священик. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кладовище в Гаразджі хочуть розширити

Надрукувати
мітки:
коментарів