Поділитись:

Як волинянам повернути помилково сплачені митні платежі

Понеділок, 06 травня 2019, 09:14
Як волинянам повернути помилково сплачені митні платежі

Для митного оформлення товару суб’єктам зовнішньо-економічної діяльності одночасно з подачею митних декларацій необхідно вносити авансові платежі на депозитні казначейські рахунки 3734, з яких вони перераховуються у державний бюджет України після оформлення цього товару.

Про це повідомляє ГУ ДФС у Волинській області. 

При цьому суб’єкти ЗЕД – юридичні особи (підприємства) сплачують такі аванси на Єдиний казначейський рахунок, відкритий на ім’я Державної фіскальної служби України. А суб’єкти ЗЕД – фізичні особи (громадяни) перераховують цю передоплату на депозитний рахунок якоїсь із митниць, де здійснюється оформлення.

В обох випадках на депозитних рахунках можуть накопичуватись залишки авансів, які після остаточного митного оформлення товару та перерахунку коштів у державний бюджет підлягають поверненню платнику.

Фізичні особи (громадяни), які вносили авансові платежі на депозитний рахунок Волинської митниці, можуть повернути помилково або надмір сплачені кошти протягом 1095 днів з дня їх зарахування шляхом подання паперової або електронної (з електронним цифровим підписом) заяви на ім’я начальника Волинської митниці ДФС. Оригінал підписаної громадянином паперової заяви необхідно надсилати на поштову адресу: Волинська обл., Любомльський р-н, с. Римачі, вул.. Призалізнична, 13. Електронні заяви приймають за електронною адресою: [email protected]

За заявами громадян Волинська митниця формує реєстр належних до повернення коштів, які передає Державній казначейській службі у Волинській області. Держказначейство, у свою чергу, впродовж 5 банківських днів мусить перерахувати ці кошти на рахунок, вказаний у заяві громадянина. Повернення помилково або надміру сплачених до бюджету митних платежів фізичній особі здійснюється не пізніше 20-денного строку з дня подання в установленому порядку відповідної заяви громадянином.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
09:09
19 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024