Поділитись:

Просять заборонити використання гучномовців у луцькому соборі

Понеділок, 06 травня 2019, 15:35

У соборі Усіх Святих землі Волинскої, що на проспекті Соборності, 39, просять заборонити використовувати гучномовці. 

Відповідну петицію зареєструвала 6 травня Наталія Шевчук. 

Як зазначила вона, згідно із Законом України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення", громадяни мають право на безпечні для здоров'я та життя побут, відпочинок і навколишнє середовище.  Стаття 24 цього Закону зобов'язує підприємства, установи та організації вживати заходів з недопущення перевищення рівнів шуму на так званих захищених об'єктах, в число яких входять житлові будинки та прибудинкові території. 

Допустимий рівень шуму встановлюється санітарними нормами і залежить від території і часу доби. В середньому для житлових будинків рівень шуму не повинен перевищувати 45-60 дБ (рівень шуму можуть виміряти органи Державної санітарно-епідеміологічної служби, до яких треба звертатися із заявою). 

Відтак вона зауважила, що цей же закон забороняє біля житлових будинків і прибудинкових територій гучний спів і викрики, користування звуковідтворювальною апаратурою та іншими джерелами побутового шуму у час із 22:00 до 8:00.

Аби петицію розглянули органи місцевої влади, вона повинна набрати не менше ніж 300 голосів. До завершення голосування залишилося 14 днів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ СТАТТІ ПРО РЕЛІГІЮ:

Надрукувати
мітки:
коментарів