Поділитись:

Як працює популярна схема шахраїв-ріелторів в Україні (відео)

Четвер, 12 травня 2016, 14:36
Як працює популярна схема шахраїв-ріелторів в Україні (відео)

У Києві ошукують людей, які хочуть орендувати квартиру. Як працює популярна схема і на що варто звернути увагу при виборі житла – дізналися журналісти 24 Каналу.

Той, хто шукає квартиру, в першу чергу заглядає на сайти безкоштовних оголошень. І саме тут на необачних шукачів полюють професійні шахраї. До свої пастки потенційну жертву заманюють низькою ціною і хорошими умовами.

Щоб подивитися квартиру, потрібно зареєструватись на сайті. Після цього на пошту надсилають декілька варіантів квартир з фотографіями.

Обравши собі оптимальний варіант, потрібно зателефонувати і домовитись про перегляд. І тут починаються перші проблеми. Виявляється, що квартиру потрібно забронювати. Тобто, надіслати гроші на спеціальний рахунок. А щоб у жертви не було часу думати, ставлять часові рамки.

Сума бронювання чимала – 1250 гривень. Так звані менеджери розраховують на те, що клієнт у цей момент біжить до терміналу перераховувати гроші, але журналісти зробили по-іншому.

Приїхавши за вказаною адресою виявилось, що тут немає навіть багатоповерхових будинків.

Усі інші варіанти, які надсилали на пошту, після перевірки теж виявилися фікцією. Зв'язатися із агентством не вийшло. Адже за вказаною адресою їхнього офісу теж немає.

Досвідчені ріелтори радять оплачувати квартиру лише після того, як укладений основний договір і підписаний акт передачі квартири.

Тож доки не побачите помешкання і не укладете договір, не надсилайте нікому гроші. Інакше шахраї будуть казати, мовляв, переказ ви зробили добровільно. А ви не зможете довести, що вас дійсно ошукали.

Надрукувати
мітки:
коментарів
07 березня 2024
15 січня 2024
26 грудня 2023
30 листопада 2023
04 жовтня 2023
21 липня 2023
30 червня 2023
23 червня 2023
27 травня 2023
29 квітня 2023