Поділитись:

Таємні розпорядження Пустовіта

Автор: Андрій Лучик |
Вівторок, 07 травня 2019, 07:40

"Людина завжди цікавилася трьома речами.

По-перше, своїм калом. По-друге, питками та казнями, і уродами.

Дайте їй все це - і вона буде відчувать, шо живе не напрасно".

Лесь Подерв'янський, "Казка про рєпку, або Хулі не ясно?"

Продовжуючи цитату Майстра, можна додати ще четверту категорію зацікавлення людини: замкову шпарину, крізь яку вона підглядає за життям інших людей. 

Для цього цивілізація придумала телевізор, а вже американці придумали різноманітні реаліті-шоу. 

Щоб не відставати за прогресом і водночас задовольнити інтереси більш вибагливої публіки, у 2011 році наша Верховна Рада придумала законодавчий інструмент професійного вуаєризму, який назвала Законом "Про доступ до публічної інформації". Відтоді будь-який громадянин, не встаючи з дивану, може поцікавитися у будь-якої публічної особи (наприклад, міністерства чи місцевої ради) про будь-що, що входить до її компетенції. Єдиний нюанс - інформація повинна бути задокументована. 

Звісно, є варіанти коли така інформація може бути засекречена або містить конфіденційні дані. Проте більшість інформації є відкритою. Більше того, у розпорядників інформації є обов'язок максимально розміщувати її на своїх офіційних сайтах. 

Про це колись знали і в Луцькій міській раді. Знали, і добросовісно виконували свою роботу. 

Проте у Луцького міського голови, якого досі немає, з'явився новий радник. І виписували цьому раднику по 240% премії за його нехитру роботу. І говорили про це люди, обурюючись. І лютував нерадивий радник. І заборонив він публікувати на сайті офіційному про премії свої захмарні...

І зупинився час першого квітня. (Ймовірно, після того, як для радника хотіли купити оргАн в сесійну залу, щоб гімни на ньому вигравати :) ). І останнім, що побачила громадськість, було переведенння Андрія Булковського на посаду начальника відділу та нагородження Костянтина Лоцмана почесною грамотою міського голови...

Якщо ж перейти на більш серйозний тон, то потрібно констатувати той факт, що з 1 квітня 2019 року на сайті Луцької міської ради перестали оприлюднювати розпорядження міського голови з кадрових питань. Більше того, останнє розпорядження щодо премій працівникам міськради було оприлюднено у січні 2019 року. При цьому на запит електронною поштою копії розпоряджень щодо премій у лютому і березні нам надали. Хто спраглий до інформації, читайте тут і тут (там все ті ж 240%). 

Поки чекаємо відповіді на наш запит щодо премій у квітні 2019 року.

Розпорядник інформації зобов'язаний оприлюднювати свої нормативні акти (в тому числі й акти прямої дії) протягом п'яти робочих днів. Ну, ви розумієте...

І на завершення. Я подав судовий позов про незаконність таких дій посадовців Луцької міської ради. Адже громадськість повинна мати свою замкову шпарину. А таємні розпорядження Пустовіта мають стати явними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
10:30
27 березня 2024
19:30
22 березня 2024
21 березня 2024
17:46
19 березня 2024
18 березня 2024
20:30
14 березня 2024
13 березня 2024
13:05
07 березня 2024
06 березня 2024