Поділитись:

На фестивалі "Волинська Голландія" незаконно продавали алкоголь

Вівторок, 07 травня 2019, 11:22

фото – Перший

Питні меди, вина, горілка і коньяк, що пропонувалися відвідувачам квіткового фестивалю на Волині, в окремих випадках реалізовували з порушенням норм закону.

Про це заявили в управлінні контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Волинській області.

Висновки про зловживання окремими підприємцями фіскали обґрунтовують актами проведених оглядів місць здійснення діяльності та фактичних перевірок точок, де пропонували алкогольну продукцію на фестивалі квітів на території Ковельського району. Підставою для пильної уваги фахівців ДФС до бізнесменів, які афішували під час проведення фестивалю частування закарпатськими винами (за окрему плату), стала рекламна продукція заходу та публікації у ЗМІ.

Як з’ясувалося, гостям фестивалю фізичні особи, котрі не зареєстровані суб’єктами підприємництва, справді реалізовували алкогольні напої, щонайменше тричі порушуючи закон. По-перше, без ліцензії на такий вид діяльності, по-друге, без офіційної реєстрації діяльності, по-третє поза касовим обліком, тобто порушуючи правила готівкового обігу.

Зокрема, волинські фіскали встановили такі факти під час огляду торгівельних місць громадянином Юрієм С. Питні меди та вина підприємливий волинянин пропонував без ліцензії, держрестрації та обліку через РРО, про що складено адмінпротокол за ч.1 ст. 164 КЗпАП. Продукція, що продавалася цим громадянином, членом однієї з громадських організацій, вилучена співробітниками податкової міліції.

У Головному управлінні ДФС у Волинській області застерігають: підакцизна продукція, що реалізується з порушеннями норм чинного законодавства, може становити серйозну загрозу життю і здоров’ю її споживачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів