Поділитись:

Україна: у пошуках роботи*

Вівторок, 07 травня 2019, 13:45
Україна: у пошуках роботи*

Кожен випускник вузу, який отримав освіту хоча б раз в житті стикався з проблемою працевлаштування. Пошуки роботи для молодої людини у нашій країні справді можна назвати проблемою, адже кожен роботодавець прагне бачити у своєму штаті вже досвідчених робітників, які мають хоча б мінімальний досвід роботи у відповідній сфері. Таким чином утворюється замкнуте коло. Молоді фахівці, які роками здобували освіту через брак досвіду змушені працювати зовсім не там де хотіли, а робота яку пропонують не виправдовує сподівань і нерідко зовсім не приносить бажаного задоволення. Ситуація ускладнюється й тим, що на одне робоче місце сьогодні претендує кілька кандидатів.

Фахівці яких професій сьогодні є найбільш затребуваними?

Як показує практика, уже впродовж тривалого періоду перелік найбільш популярних професій залишається відносно стабільним. Сьогодні досить популярні фахівці інженерних спеціальностей. Затребувані також працівники соціальної сфери, менеджери з продажу, маркетологи та продавці-консультанти.

Молодих фахівців сьогодні охоче прийматимуть на посади адміністраторів, кур'єрів, операторів, менеджерів. Але для того щоб отримати таку роботу та залишитись на ній довго вам доведеться показати високі результати.

Проблеми працевлаштування молоді

Нажаль сьогодні рівень безробіття в Україні продовжує зростати. В наслідок цього не лише закриваються поодинокі підприємства, але й занепадають цілі галузі. Відбувається перехід підприємств у володіння приватних власників. Усі ці труднощі та проблеми стали причиною посилення напруги на ринку праці для молоді.

Окрім труднощів пошуку роботи за фахом на ринку праці існує проблема повної невідповідності умінь та знань випускників відповідно до запитів роботодавців. Дуже часто при прийомі на роботу роботодавці стикаються з відсутністю навичок комунікабельності у молодих фахівців, а також з непідготовленістю до роботи в реальних умовах. Причиною цього є відірваність знань від практичних навиків, що може стати серйозною перешкодою в процесі працевлаштування.

Відсутність мотивації також є проблемою випускників нашого покоління. Згідно з проведеними опитуваннями відомо, що переважна більшість молодих спеціалістів не знають де будуть працювати після закінчення вищого навчального закладу. Проблема також загострюється через невисоку заробітну платню і відсутність кар'єрного росту.

Надрукувати
мітки:
коментарів