Поділитись:

Звільненому керівнику управління юстиції Волині повернули посаду лише "на папері"

Середа, 08 травня 2019, 10:33
Звільненому керівнику управління юстиції Волині повернули посаду лише «на папері»

Від Волинського адміністративного до Верховного: суди усіх інстанцій пройшов у пошуках справедливості колишній керівник управління юстиції Волині Валентин Кухарик.

Врешті в останній інстанції його звільнення визнали неправомірним. Щоправда, за майже півтора року судової тяганини та цілої низки рішень на його користь реально приступити до роботи чоловіку так і не вдалося. Причина проста – рішення суду виконує те саме Міністерство, що й звільняло посадовця, – повідодмляє Сфера.ТВ.

Верховний Суд поставив крапку у цій справі та остаточно поновив Валентина Кухарика на посаді начальника Головного територіального управління юстиції Волині, а звільнення 26 лютого 2018-го року визнав неправомірним. Рішення підлягає до негайного виконання.

Додатково Валентин Кухарик готує ще один позов до суду.

"Щоб стягнути кошти ще й за затримку виконання судового рішення. Отримує кошти та особа, яка зараз є начальником, тобто Кустик і ці кошти паралельно буду отримувати і я", – зазначив він. 

Антон Кустик, який наразі обіймає посаду начальника управління юстиції в області, про постанову Верховного Суду знає, натомість стверджує, що Валентин Кухарик звернувся до Мін'юсту лише у частині виплати заробітної плати.

"Станом на сьогодні пред’явлення постанови Верховного Суду стосовно поновлення його на посаді ним самим не є пред’явлено до Міністерства юстиції України. Це є його право, яким він може скористатися", – повідомив він. 

Ймовірно, тут є нюанс, адже, зі слів Валентина Кухарика, він таки звернувся до Мін'юсту з клопотанням про добровільне виконання рішення суду, а чинний начальник обласної юстиції може мати на увазі формальне звернення щодо примусового виконання судового рішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
13:36
24 квітня 2024
23 квітня 2024
22 квітня 2024
20 квітня 2024